2019. január 21., hétfő

KARAFIÁTH: A NAGY BLANKA ELLENI HADJÁRAT ÜZENET, LÓFEJ AZ ÁGYBA

24.HU / POSZT-ITT
Szerző: KARAFIÁTH ORSOLYA
2019.01.20.


Vigyázz, vigyázz, lehet, legközelebb téged teszünk plakátra, rád mutatva kiáltjuk, hogy vesszél.

Irtó gonosz logika van abban, ahogy nekimennek ennek a lánynak. Ráadásul eredményes a hadjárat.

A nem fideszes oldal szeretné elhitetni legalább önmagával, hogy lám, már egy tizenéves lánytól is látványosan berezelt a kormány. Tévedés. Dehogy félnek Blankától, sőt, örülnek, hogy felbukkant.

Kapóra jött Orbánéknak ez a mosdatlan szájú beszéd, végre példát statuálhatnak, van kit pellengérre állítani:

Nézzétek, ilyenek a ti hőseitek, kis semmik, tudatlan gyerekek, akik szajkózzák, amivel az agyukat átmosták. Káromkodnak, érdemi ötletek híján szereplési mániásan hőbörögnek.

A propagandagépezet mutogat, álszent hívei tapsolnak hozzá: ekkora élvezettel megosztani azt az egyébként hamis hírt, hogy valaki bukásra áll, még nem láttam, ráadásul anyák, nagymamák kommentálnak hozzá habzó szájjal.

A nyáj szemében Nagy Blanka lett az ellenoldali csőcselék jelképe. A trágár rossz tanuló.

S közben kacagnak, nyájösszetartó erkölcsi fölényük továbbszilárdul.

A morális hadviselés logikus állomása ez. Ellehetetleníteni az ellenfelet, értéktelennek, primitívnek beállítani. Prolinak. Csőcseléknek, hordának, aki ellen össze kell zárni, akivel a szent eszme nevében fel kell venni a harcot
.

Blanka vegzálása, alázása persze csak látszatra emelte új szintre a küzdelmet. A logika változatlan: jól beazonosítható ellenséget találni. Lehetőleg olyat, akinek megítélésben a saját oldalán is vannak kételyek, mert az még inkább összezavarja a sorokat.

Annyiban más picit a recept, hogy Blanka példája megmutatta, a hatalom képes bárkivel és bármeddig elmenni a karaktergyilkosságban. És ez tényleg veszélyes.

A Nagy Blanka elleni hadjárat üzenet, lófej az ágyba.

Hogy vigyázz, vigyázz, kedves közalkalmazott, vigyázz, kedves pályázó, mert lehet, legközelebb téged teszünk plakátra, vagy rád mutatva kiáltjuk, hogy vesszél.

A 2016 nyári Soros-plakátok arca távoli volt, a milliárdos jelképként működött, és a migránstól is, mint arctalan masszától lehetett rettegni. De ez már nem elég. A félelem már csak olyan, hogy megszokjuk, ágyúszóban is megtanul élni az ember, ez az alkalmazkodó lény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.