2019. január 15., kedd

KÖZPÉNZ MIATT LEHET OLCSÓ ORBÁN GUNDEL-EBÉDJE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.15.


"Ez azt jelenti, hogy a Gundel a NER-lovagok és az orbáni bűnszervezet közpénzeken tartott összejöveteleit, feneketlen mohósággal megrendezett hivatalos fogadásait, az állami rendezvényeket pályázta meg, és annak érdekében, hogy ezt a hatalmas megrendelést elnyerje, bevállalta a filléres áron működtetett menzát is a karmelita kolostorban “puritán életet élő Orbán hivatalának.

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője elárulta, hogy ők valójában nem a Miniszterelnöki Hivatal menzájára pályáztak, hanem az állami rendezvények fogadásaira. Mint mondta: “a pályázat pont arról szólt, amiben a Gundel évtizedek óta piacvezető: az állami rendezvények cateringje”. A Gundel ezt akarta elnyerni, azonban az árukapcsolás folytán kénytelenek voltak a menzát is megpályázni, mert a “tenderkiírásban a Miniszterelnökség hivatalos rendezvényeinek étel- és ital szolgáltatására és a Karmelita kolostorban működő konyha üzemeltetésére kerestek szolgáltatót. Most mindenki a menzáról beszél – mondta Knoll -, de ez a szolgáltatás számunkra csak egy nagyobb megbízás része volt”.

A propaganda beültette Orbánt az olcsó kaja mellé fordított késsel egy fotóra, hogy lássa a sok éhenkórász irigy rabszolga, hogy Orbán milyen olcsón él, és milyen igénytelenül ebédel, az állam pedig milyen keveset költ rá. Amit ezzel szemben nem lát a napi tízórás munkaidőre kényszerített magyar rabszolga, hogy a Gundeltől hányszor, mennyiért és kinek rendelnek melegételes fogadást, dínom-dánomot, amiért megéri nekik a hivatal dolgozói menzáját is üzemeltetni, ahol nem Orbán eszik, hanem a hivatal csóró dolgozói. Akkora üzlet az állami fogadások tendere, hogy a Gundelnek megéri szinte ingyen fenntartani egy menzát a hivatali dolgozóknak. Ez tulajdonképpen csalás, mert ennyiből még otthon sem lehet kihozni egy ebédet, de biztosra akartak menni, és a legalacsonyabb árat adni a menzára. Ez kvázi kenőpénz, hogy elnyerjék a nagy üzletet, amelynek bevételeiből fedezik a menza ára és a tényleges kiadás közötti különbséget.

Ez azt jelenti, hogy az orbáni oligarcha-kormány és a NER-lovagok közpénzen Gundel-árakon és Gundel-minőséget fognak zabálni, majd ebből a közpénzből tudnak fenntartani egy ilyen olcsó menzát, ahol az Orbán hivatalában dolgozók fillérekért ehetnek, de ezt is a magyar nép fizeti ki. Vagyis, az adófizetők kétszer vannak megvágva, mert a menzán étkezőkkel nem fizettetik ki az étel valódi árát, azt a Gundel étterem beszámlázza az állami fogadások árába, és az állami fogadásokon a Felcsútról és más úri helyekről feltörekedett parasztgyerekek a Gundel konyhájáról fognak királyi udvarok szintjén dőzsölni. Mindezt pedig a magyar nép szíves nagyvonalúságából, a túlóráztatott emberek pénzéből.

Ez azt jelenti, hogy az orbáni propaganda jó szokásához híven ezúttal is megvezeti a szegény magyar népet, amikor Orbánt egy ehetetlennek látszó, száraz fasirt társaságában mutatják. A Gundel-tender igazi fotója az az asztal lenne, amelyet az állami fogadásokra terít meg Magyarország legelőkelőbb és legpatinásabb étterme. Emellett a menza menüje helyett azt a listát kellene megmutatni, hogy a Gundel kinek, hányszor, hol és mennyiért szolgálja fel a királyi falatokat a világ válogatott legjobb boraival, a királyi Várban, esetleg az Orbán Ráhel-Tiborcz István házaspár kastélyaiban, fejedelmi lakomákon. Esetleg mikor lesz kitelepülés a Felcsút és a Videoton PR szektorába, mikor veszi át a Gundel e megbízás keretében a “Mészáros Lőrinc” nevén ringatózó luxusyacht és a HM-es harci magánrepülők konyháját?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.