2019. január 19., szombat

KREML-BARÁT NÉMET SZÉLSŐJOBBOS ÖTLETE VOLT A KÁRPÁTALJAI GYÚJTOGATÁS, ISMÉT BUDAPESTRE JÖN, ISMÉT BUDAPESTRE JÖN PUTYIN - HETI LAPSZEMLE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.01.19.


Szabad Európa Rádió: oroszbarát német szélsőjobbos áll a kárpátaljai magyar pártiroda elleni merénylet mögött

Manuel Ochsenreiter, a szélsőséges német AfD párt volt tanácsadója, uszító cikkeiről ismert szélsőjobboldali újságíró rendelte meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székházának felgyújtását, szemlézte a Szabad Európa Rádió oldalát a 24. A támadást elkövető egyik lengyel férfi mondta el a krakkói bíróságon, hogy a pénzt és az utasításokat is a bevándorlásellenes publicista adta a magyar központ felgyújtására. A támadást három lengyel férfi követte el tavaly februárban. Az elkövetők egy putyini Oroszországgal mélységesen szimpatizáló extrémista szervezet tagjai voltak. Ochsenreiter, aki szintén híres Kreml-barát tagad.

Népszava: megint jön Putyin

Magyarországra jön idén is Vlagyimir Putyin. A magyar és az orosz elnök az elmúlt években mindig találkozott legalább egyszer. Valószínűleg az első félévben sor kerül a látogatásra, de a szeptemberi időpont sincs kizárva, „jelen pillanatban úgy tűnik, az orosz félen múlik, mikor jön”, mondják a lap forrásai. Akár Aszódi Attila menesztése is összefüggésben állhat egy Putyin-vizittel, hiszen így legalább a beruházás késlekedése miatt elégedetlenkedő oroszoknak Orbán Viktor fel tudná mutatni a menesztett államtitkárt, mint fő felelőst.
Index: a politikai elitnek is kínos lehet a Gyárfás/Fenyő-ügyben lefoglalt hanganyag

Meglepő fordulat történt a Fenyő-gyilkosság nyomozásának ügyében, miután a felbujtóként meggyanúsított Gyárfás Tamásról kiderült: a nyáron megint megzsarolták, erről azonban nem beszélt a rendőröknek. A nyomozók végül nemcsak a zsarolókhoz, de egy vádalkunak köszönhetően teherautónyi olyan hangfelvételekhez jutottak el, amiket a több alvilági leszámolásban érintett Portik Tamás titokban vett fel. A megtalált Portik-felvételek túlnőhetnek a Gyárfás-sztorin, és tényleg olyan bűnügyi szenzációnak számítanak, ami más befolyásos vagy egykor befolyásos embert is magával ránthat.

24: közjegyzői díjakért lobbizott, majd közjegyző lett a helyettes államtitkár

Az V. kerületben, a Parlamenttől alig néhány száz méterre nyitott közjegyzői irodát Bodzási Balázs, az Igazságügyi Minisztérium korábbi helyettes államtitkára. A tárcánál 2014-től Bodzási volt a magánjogi jogalkotás felelőse, és a kezdetektől az utolsó simításokig részt vett a közjegyzőkre vonatkozó szabályok átalakításában. Az ő feladata volt a közjegyzői díjak radikális emelését célzó rendelet előzetes kormányzati egyeztetésének összefogása is. A közjegyzőket az igazságügyi miniszter nevezi ki, a pályáztatással a területi kamarának van előzetes beleszólása. Bodzási esetében a jelek szerint az történt, hogy a miniszter, Trócsányi László az országgyűlési választás előtti napokban megadta a közjegyzői kinevezést helyettes államtitkárának, aki az új kormány megalakulása után még hónapokig foglalkozott a közjegyzői ügyekkel, igaz, ez idő alatt közjegyzőként nem vett fel fizetést.

444: pazar jógaközpont épült a rákos gyerekeknek gyűjtött pénzből

A Daganatos.hu Alapítvány eddig 1,7 milliárd forintot húzott be az egyszázalékos felajánlásokból. Az alapítvány legnagyobb büszkesége mostanában az, hogy létrehoztak egy jógaközpontot. Ők Gyermek Vitál Stúdiónak mondják. A Pünkösdfürdő utca 48. szám alatt van a 100 négyzetméteres ingatlan, amihez hozzáépítettek egy üvegfalú termet is a teraszon. Csakhogy a saját posztjaikból sem úgy tűnik, hogy kizárólag daganatos gyerekek járnak a stúdióba, használják felnőttek is. A jógastúdió előtt a Daganatos.hu Alapítvány nagy beruházása egy balatonfüredi nyaraló volt. 2009-ben vették meg az ingatlant és láttak neki az átalakításának. Erre eddig 76 millió forintot költöttek, de egyetlen egy gyerek sem nyaralt még az épületben. Az alapítvány illetéke szerint azért nem, mert tavaly ugyan már elkészültek, de csőtörés volt az épületben. A Daganatos.hu Alapítvány része annak a több szálon összefonódó alapítványhálónak, amelyik sikeresen gyűjti az egyszázalékos felajánlásokat. Ide tartozik az Országos Állatmentő Alapítvány, aminek a telephelyén nem találtunk egyetlen állatot sem, és a Gyermekmentő Támogató Alapítvány is, ami nem ment gyerekeket, és egy fonyódi, elhagyatott faházba van bejelentve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.