2019. január 25., péntek

LEHET ULTIMÁTUMOT ADNI A KORMÁNYNAK, DE NEM ÍGY - ERŐ NÉLKÜL NEM MEGY

24.HU
Szerző: NAGY ATTILA TIBOR
2019.01.25. 


A január ötödikei budapesti tüntetésen „Álljon le az ország!” címmel harangozták be a január tizenkilencedikei országos demonstrációt.

Ehhez képest nem állt le az ország.

Van mit mivel összehasonlítani, hiszen az 1990-es taxisblokád idején valóban leállt az ország. Szinte az összes városból csak akkor lehetett kimozdulni, ha a taxisok és az őket támogató tüntetők erre engedélyt adtak (jómagam akkoriban Mátészalkán éltem, még azt a települést is sikerült a taxisoknak hermetikusan lezárniuk). Az ellátás országos összeomlása fenyegetett, nem véletlen, hogy az Antall-kormány kiegyezett a demonstrálókkal.

Ehhez képest a minapi tüntetés lényegében észrevétlen maradt, egyedül a Lánchíd és pár környékbeli utca forgalmát sikerült rövid időre megakasztani. Pedig vidéken közel hatvan helyszínen tüntettek, illetve tartottak forgalomlassító demonstrációt.

Még egyszer tehát: nem állt le az ország.


Az ellenzéknek akkor sem lehet oka a derűlátásra, ha a résztvevők számából indulunk ki. Országszerte összesen bő tízezren vettek részt a megmozdulásokon. A budapesti pár ezer fős demonstráció a kéthetes rákészülést, a viszonylag jelentős hírverést követően egyértelmű kudarc; a hat és félmillió vidéki választópolgárhoz viszonyítva a néhány ezres vidéki résztvevő is elenyésző szám...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.