2019. január 31., csütörtök

L.SIMON LÁSZLÓ FELESÉGE ÁLLAMI TÁMOGATÁSÁBÓL FEJLESZTI PANZIÓJÁT

24.HU
Szerző: MÁZSÁR TAMÁS
2019.01.31.



45 millió forint jut a Kisfaludy Programból az agárdi panziót működtető, veszteséges cégnek, amelyben tavalyig a fideszes politikus is tulajdonos volt. A család régóta jó barátságot ápol a közpénzzel.

Több mint 700 panzió és hotel fejlesztésére, illetve új szálláshelyek létesítésre benyújtott pályázat részesült kedvező elbírálásban a Kisfaludy Program keretében. Az már kiderült, hogy Mészáros Lőrinc tarcali ötcsillagos szállodája és Tállai András államtitkár testvérének mezőkövesdi panziója is kapott vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). Fideszes országgyűlési képviselőknek is jutott a pénzből, a Becsó Károly és Becsó Zsolt tulajdonában levő kft. 60 millió forintot kapott a Vertical Art panzió fejlesztésére. A támogatottak listájáról elsőként beszámoló napi.hu azt is észrevette, hogy a program keretében 315 millió forint állami támogatást adtak Csapody Balázsnak, aki a turisztikai ügynökség tanácsadója.

Ezek után talán már nem is annyira meglepő, hogy a kulturális bizottság fideszes alelnökének felesége is kapott a támogatásból.

L. Simon László feleségének cége, a Simon és Simon Mezőgazdasági Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. 45,5 millió forintot nyert el az agárdi Simon Panzió fejlesztésére

– vette észre a 24.hu. A támogatott pályázat egészen pontosan a „Tematikus szolgáltatások körének bővítése és a szolgáltatási színvonal emelése a Simon Panzióban” nevet viseli.

A cégnek tavaly januárig a volt államtitkár, L. Simon László is tulajdonosa volt, jelenleg pedig felesége, a korábbi fitneszedző Vass Eszter viszi a vállalkozást...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.