2019. január 9., szerda

NÉMETORSZÁGBAN MÁR MINDEN 51. BEVÁNDORLÓ MAGYAR, ÉS BAJORORSZÁG A KEDVENCÜK

G7
Szerző: BUCSKY PÉTER
2019.01.09.


Tíz év alatt a 3,4-szereresére nőtt a németországi magyarok száma, de még így is csak a teljes lakosság 0,3 százalékát teszik ki. Nemcsak azt mutatjuk meg, hogy milyen gyorsan nőtt a számuk, hanem részletes térképeken és grafikonokon mutatjuk meg, hogy hol, mióta és kik laknak. A kivándorlási trend a német statisztikák alapján egyáltalán nem állt meg, sőt!

Dinamikusan bővült a magyar lakosok száma Németországban az elmúlt években, és nem úgy néz ki, hogy alábbhagyna a kivándorlási kedv. 2017-ben is közel 15 ezerrel nőtt a kint élők száma, ami bár elmarad a 2013-as 28 ezres csúcstól, de 576 emberrel több, mint a 2016-os növekmény.

A német statisztikai hivatal (Destatis) adatai alapján azt lehet megvizsgálni, hogy mennyi magyar állampolgár él német lakcímre bejelentkezve. Ettől jelentősen eltér a németországi munkát vállalók száma, akik sok esetben nincsenek bejelentve német lakcímre, mert például magyar cég foglalkoztatja őket kiküldetésben, és/vagy csak rövid időszakra mennek dolgozni, lakóhelyet nem létesítenek hivatalosan, esetleg szürkén vagy feketén dolgoznak. Így az országban lévők valós száma feltehetően magasabb, mint amiről a Destatis tud...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.