2019. január 3., csütörtök

ORBÁN CÉLJA: "VILÁG FASISZTÁI, EGYESÜLJETEK!"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.03.



Nehéz nem észrevenni, hogy Orbán Viktor nemzetközi szerepet játszik, amikor felkarolja a világ összes szélsőjobboldali pártját és kormányát, atyáskodik felettük, magához tartozónak mutatja őket, és ha kérik, ha nem, vezető szerepre törekszik. Az egymástól elszigetelt fasiszta pártokat, kormányokat igyekszik egy mozgalom részeinek feltüntetni. Tevékenységét Marxhoz lehetne hasonlítani, ha Orbánnak lenne bármilyen elméleti munkássága, de az nincs.

Önjelölt vezető szerepe arra épül, hogy elsőként valósította meg a gyakorlatban a demokráciának álcázott diktatúrát, a kereszténységnek nevezett fasizmust. Szalonképessé tette a szélsőjobboldali eszméket, már amennyiben szalonképesnek lehet nevezni egy szélsőjobboldali tolvaj fasisztát, akinek elmebeteg követői vannak, de kétségtelenül jobban csomagolja, mint Csurka, ugyanazt. A világban eddig is voltak fura figurák, szörnyeteg pszichopaták, ellenforradalmak, puccsok, szélsőjobboldali fordulatok, hatalomváltások, de azok mind elszigeteltek voltak egymástól.

Orbán tevékenysége – teljes összhangban a Kreml törekvéseivel és az orosz titkosszolgálat ténykedésével – arra irányul, hogy a világ minden szélsőjobboldali hatalomváltását egységes folyamat részeként mutassa be. Az egykori szocialista világrendhez hasonlóan egy “illiberálisnak” nevezett fasiszta világrendet hozzon létre, amely a felvilágosodással, az emberi jogokkal, a demokratikus jogállamokkal szemben ellenkultúraként jelenik meg, és békés eszközökkel igyekszik megvalósítani azt, amit a középkori monarchiák, a 20. század fasiszta és náci diktatúrái erőszakkal tettek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.