2019. január 21., hétfő

ORBÁN NAGYON FÉL

ÉLET ÉS IRODALOM / PUBLICISZTIKA
Szerző: LENDVAI GÁBOR
2019.01.18.



...Hívei, környezete vitatja, hogy Orbánon egyre jobban láthatóak lennének az idegi kimerültség és a hatalom elvesztése miatt kialakult félelem jelei. „Sokszor a viselkedésén is látható ez. A zakóját gombolja, a nyakkendőjét igazgatja. Dermedt mereven valamilyennek képzelt, csinált arckifejezéssel áll például az Obama házaspár között. Juncker elég idétlenül képes viselkedni, de mindenkit ő se legyint pofon...” – olvashatjuk az interjúban.

Úgy érezte, hogy a népnek, de a világnak is meg kell mutatnia, hogy ki ő és mire vitte, ezért aztán kitalálta, hogy a Várba költözik, és tartok tőle, hogy a koronát is utána viszik. „Derék dolog lehet Alcsútról felkapaszkodni a királyi várba. Bátor dolog. Horthy felesége egykoron így óvta férjét: Ne költözzünk a várba, Miklós! Az ablakon fognak kidobálni bennünket” – olvashatjuk, majd így folytatódik az interjú: „...meg fog roppanni ez az ember, mert a képességeihez képest hatalmas terhet cipel... az ő személyiségéhez képest ez sok... Vége lesz, de attól tartok, már nem tud békésen vége lenni. A robbanás után majd mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy Sancho Panza királyságában éltünk egy darabig.”

Eszembe jutott a Murphy törvénykönyvében publikált ún. Peter-elv: „A hierarchia minden alkalmazottja addig emelkedik a ranglétrán, míg olyan munkakörbe nem kerül, amelyre alkalmatlan.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.