2019. január 30., szerda

ORBÁN NEM SZÖVETSÉGES, AMERIKA NEM VEVŐ A PÁVATÁNCRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.29.


"Orbán kérkedve “pávatáncnak” nevezte ezt a jellemtelen és álnok magatartást, amely kifejezi azt is, hogy amint elmúlik a közvetlen veszély, a szemtelen és arcátlan magatartását folytatja. Mindenkit becsap, átver, és kihasznál"..

Orbánnál visszataszítóbb “szövetségese” mlg nem volt a nyugati világnak. A “szövetséges” kifejezés nem is helytálló, mert Orbán egyértelműen a nyugati világ ellensége, nem szövetségese, viszont ezzel együtt nem hajlandó távozni, hanem az Európai Unió és a NATO ellen dolgozik. Amikor ezt az Európai Unióban kifogásolják, akkor arrogánsan válaszol, a “magyar nép” és “Magyarország” megsértéséről hadovál, miközben kizárólag az ő jogállamiságot sértő diktatórikus rendszeréről van szó, ha veszélyesnek látszó fellépésre kerül sor, mint például az Európai Néppártból való kiebrudalás, akkor azonnal egy pitiző kiskutyává változik, aki dörgölőzik a gazda lábához, veri a lábaszárát a farkával, gyomorforgató hízelkedésbe kezd, mintha csak Farkas Flóriánt látnánk a kasszánál. O1G.

De összességében egyértelmű a nyugatellenes tevékenység, és ez most már nemcsak a gyengekezű Európai Uniót, hanem a nyugati katonai szövetséget, a NATO-t is érinti. Orbán pedig sokáig a NATO-kötelezettségek teljesítésével igyekezett biztosítani az amerikai hátországot a liberális demokráciák elleni bomlasztó és romboló tevékenységéhez. Arra hivatkozott, és amerikai oldalról is állandóan hangsúlyozták, hogy a “pofázás” mellett Magyarország teljesíti a NATO-ban vállalt – egyébként nagyon gyenge és minimális – kötelezettségeit. De ez most már nem elég. Zárt ajtók mögött megfenyegetik Orbánt, majd a nyilvánosság előtt széles mosolyok lesznek a két “szövetséges” elkötelezettségéről. Ez kevés, szankciókra lenne szükség. A hűvös távolságtartás nem elég.

Nem véletlen, hogy Orbánt lassan a ciklus végéig nem fogadta Trump sem, mert az amerikai politika bonyolultabb annál, mint ahogy Felcsúton gondolják, hogy “odamegyek, fejbevágom, elveszem”, ahogyan Orbán bűnszervezete “kormányoz”. Orbán pedig az oroszokkal és a kínaiakkal, az eurázsiai diktatúrákkal folytatott kebelbarátságával súlyos amerikai és nyugati érdekeket sért, tovább egy biztonsági rés, mert a NATO titkos dokumentumai nincsenek biztonságban Orbán kezében. Maga Orbán is nyilvánvalóan Putyin és az orosz titkosszolgálatok kezében van, Magyarországnak vélhetően nincsenek titkai az oroszok előtt, miután az orosz titkosszolgálat mélyen beépült a magyar államba. Orbán a titkos bankszámlái, a korrupciós ügyei és egyebek miatt zsarolható, és az amerikaiak ezzel nyilván tisztában vannak. Évekkel ezelőtt is úgy nyilatkoztak informálisan NATO-diplomaták, hogy nem mernek bizonyos információkat megosztani a magyarokkal, mert az azonnal az oroszok kezébe kerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.