2019. január 24., csütörtök

ORBÁN VIKTOR MÁR NEM CSAK A MENEKÜLTEKET, HANEM A CIGÁNYSÁGOT IS GYŰLÖLI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.01.23.


Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

“…egy parlamenten kívüli párt aktivistáinak akciója kapcsán az ügyészség visszautasítja az igazságszolgáltatást ért politikai nyomásgyakorlást.”
Ez pontos fogalmazás az ügyészségtől, de sajnos a folytatás lemaradt:
“Ezzel szemben nem áll módjában kifogásolni a kormányzó párt részéről megnyilvánuló politikai nyomásgyakorlást, tekintettel annak folyamatos és konzekvens jellegére.” (Gábor)


Megfejtettem: ugy erjuk utol Ausztriat 2030-ra, hogy addigra minden magyar ott fog dolgozni, es akkor tulajdonkeppen mar hivhatjuk Magyarorszagnak is. (Sirius)

Percenként nyílik ki a zsebemben a bicska. Bármire gondolok. Ha csak az jut eszembe, hogy mennyit fejlődhetett volna harminc év alatt ez az ország, sírok. Ha csak a tömérdek ellopott EU-pénzre gondolok, dührohamot kapok. Fejlődés helyett lerombolták, elbutították, kettévágták ezt az országot, két Magyarországot csináltak ezek a férgek. Amit nem lehet megvenni, azt tönkreteszik vagy megcsinálják a párját, így lesz mindenből kettő, azután a régit, a még normálisat gyorsan megszüntetik, mert minek az, vagy elsorvasztják. Degradálnak, megcsúfolnak, bemocskolnak mindent, amihez csak a retkes kezük hozzáér. Ha azt hallom: Széchenyi, nem a nagyformátumú politikus, hazájának jótevője jut eszembe, hanem a 2020 program, ha azt, hogy Nemzeti Hauszmann Terv, akkor Orbán Várba költözős programja stb., stb., és máris az egekben a vérnyomásom, mert ezek a hangzatos elnevezések a sárba rántják le a régi nagy és tehetséges és alkotó embereket, arra használva a nevüket, hogy szétlopják még a Holdat is. Pont így csinálnak a nyelvvel is, a szavaknak egész más jelentése lett, vagy olyan kontextust kaptak, hogy az embernek hányhatnékja van, ha csak meghallja valamelyiket. Ha nem jók a statisztikai számok, új módszerrel mérünk ezentúl, ami már sokkal szebb eredményeket hoz. Így lett például örökre hiteltelen a nagy múltú és anno méltán elismert KSH. Nem is sorolom tovább, minden gondolkodó és tájékozott ember millió példát tud hozni. És közben elszórakozták, elrabolták a fél életem. Tőlem aztán sok jót már ne várjon senki. (Kitti)

A kérdés, hogy az érintett szülők százezrei felfogják-e végre, hogy mi történik és hová vezet mindez, és végre azt mondják ők is a gyermekeinkért, hogy “ELÉG!”, vagy pedig arra fognak gyúrni, hogy valahogyan még több bevételt teremtsenek elő (sokak pedig méginkább belesimulnak a NER-társadalom szövetébe), hogy biztosítani tudják a saját gyermeküknek a belépőt, a kasztrendszerformáló gimnáziumok fogyatkozó helyeire?

A magyar “felnőtt” társadalom mentalitását ismerve, sajnos a válasz borítékolható.

Pontosan úgy fognak cselekedni, mint a pénzügyekben évtizedes szinten. Hiába vagyunk egy rommá adóztatott, kizsigerelt társadalom, az újabb és újabb megszorításokra és sarcolásokra csak úgy reagál a többség, hogy akkor valahonnan még több pénzt kell szerezni, hogy be tudja fizetni. (Krisztián)


A magyar rögvalóság a cikkben. Újra. Sokadszorra. Sokan megfogalmazták már. Sokan beleállunk újra és újra elmagyarázni, vitázni, leírni.

Még ma is remeg a gyomrom egy tegnapi rövid vitától egy tanár (!) ismerősömmel, ami után egy mozdulattal repülőgép módba tettem a telefonom úgy tíz szövegbuborék után. Most először, pedig elég meggyőzően, lelkesen és híres türelemmel tudom képviselni a meggyőződésem, az elveim, a valóságot. Tegnapra lett elég. Ilyen emberek miatt, ilyen emberekért idegeskedjek? Tegyek bármit? Álljak bele vitákba velük? Magyarázzak, cáfoljak, adatokat keresgessek, alátámasszak. Minek? Ezeknek jó! Ezek vakok. Átléptek az ajtón Narniába. Nem egy nyelvet beszélünk már… Aki pedig érti, tudja és belátja, hogy nem jó az sem tesz semmit. Élő közvetítések alatt támogatja, vagy éppen kritizálja azokat, akik tenni próbálnak bármit. Rosszul vagyok, elég volt. Feladom. Repülőgép módba teszem a telefont és magam is…

Aztán este a magyar kultúra napja kapcsán olvasgattam és találtam egy írást Bálint György újságíróról, amiben megemlékeznek róla, mert munkaszolgálatosként 1943. január 21-én halt meg. Ebben az írásban volt ez az idézet tőle – “Az entellektüel feladata: konokul hirdetni az igazságot, a tömeg igazságát, akár van tömeg a közelben, akár nincs. A jövőhöz beszélni, bármilyen gúnyosan szól közbe a jelen. Vállalni – szükség esetén – a legnehezebbet, az egyoldalú szolidaritást.” (Bálint György)


Ennél erősebb idézet, mondat, biztatás még nem ért el az elmúlt évtizedben. Visszabillentett a néhány órányi repülőgép módból. Mára már nem feltétlenül kell entellektüelnek lenni, hogy ezt megtegyük. Itt, most ez a még gondolkodni képes emberek kötelessége! (Rita)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.