2019. január 27., vasárnap

POLGÁRMESTERI VAGYONNYILATKOZATOK ÉS ORBÁN ÚJ HIVATALÁNAK MŰKINCSEI - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI MUTYIMONDÓJA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: átlátszó
2019.01.26


Szombathely, Érd, Nyíregyháza – a városokban az a közös, hogy első embereik számot tevő ingatlanvagyont mondhatnak magukénak, míg a fizetési top-listát Szekszárd polgármestere vezeti. Mindez az Átlátszó összeállításából derült ki a héten. Másik fontos listánkat a Nemzeti Galériától kaptuk közadat-igénylésünkre: milyen műkincseket kölcsönöztek ki az új miniszterelnöki hivatal számára. A lajstrom nem rövid.



Ki a leggazdagabb? Összeszedtük a megyei jogú városok polgármestereinek vagyonnyilatkozatait

Huszonhárom polgármester vagyonnyilatkozatát gyűjtöttük össze. Az összesítésből sok minden kiderül, például, hogy ki a legszegényebb, és a ki adósodott el a legjobban. A legtöbb be nem vallott jövedelmet az érdi polgármester produkálta, de T. Mészáros András még enélkül is az egyik legvagyonosabb a megyei jogú városok polgármesterei közül.

34 festményt és 4 szobrot kölcsönöztek ki a Szépművészeti Múzeumból Orbán új irodájába

A Várban többmilliárd forintért kialakított új miniszterelnöki hivatal szőnyegeit az Iparművészeti Múzeumból, a festményeket és szobrokat pedig a Nemzeti Galériából kölcsönözték ki Orbán Viktorék számára. Közadatigénylésben kértük ki a műtárgyak listáját, amit közzé tettünk.

Egy év alatt 267 kirendelést kapott egy ügyvéd a XIX. kerületi rendőrkapitányságtól

A XIX. kerületi Rendőrkapitányság 2 millió forint költségtérítést kért egy adatigénylőtől, aki arra volt kíváncsi, hogy 2016-ban hány ügyvédet foglalkoztattak kirendelt védőként, és az összes közül mennyi kirendelést kapott a legtöbbet foglalkoztatott ügyvéd. Az igénylő nem fizetett, hanem inkább tőlünk kért segítséget, és perelt. Jogerősen nyert. Az ítélet alapján pedig döbbenetes számot közölt a rendőrség: 2016-ban 384 ügyben rendeltek ki védőt, ebből egyetlen védőnek jutott 267 kirendelés. Kb. minden munkanapra jutott egy kirendelése.

A héten emellett:
Összeszedtük és ábrázoltuk a WHO adatai alapján, hogy 30 év alatt hová fejlődött a magyar egészségügy,
Családi albumot szenteltünk az orbánista famíliának, ahol a papa, a mama és a leány is a NER-nek dolgozik,
Különösnek találtuk az ismeretlen hátterű amerikai céget, aminek a múlt héten elhunyt Andy Vajna tavaly átjátszotta cégbirodalma koronaékszereit,
Elemeztük, mi állhat a nem várt fordulat hátterében, hogy éppen a Fidesz keltetőjében, Székesfehérváron diszkvalifikálták a csúcsoligarchák beruházásait,
Kalapot emeltünk az új mexikói elnök előtt, miután országa a közép-amerikai menekültek befogadása mellett döntött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.