2019. január 21., hétfő

RENDBONTÓ MAGATARTÁS ELLENZÉKINEK SZÓT KÉRNI A KÖZMÉDIÁBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.21.


"A parlamenti képviselők jogosan kérhették számon, hogy egy többezer fős budapesti tüntetésről miért nem tájékoztat a közmédia, holott ez a törvényben leírt kötelessége."

A Központi Nyomozó Főügyészség megvárta a politikai utasítást, és miután lecsengeni látszik a rabszolgatörvény miatt indult tüntetési hullám, melynek részeként ellenzéki parlamenti képviselők a közmédiában be akarták olvasni a tüntetők követeléseit, meghozták a döntést: a mentelmi joggal rendelkező képviselőkkel szembeni fizikai erőszak jogszerű volt, viszont az a követelés, hogy a közmédia tájékoztasson arról, miért tüntetnek Budapesten, az rendbontásnak minősül.

Parlamenti képviselők bármikor bemehetnek egy állami intézménybe, ahol tájékoztatást kérhetnek, ellenőrizhetnek, ahol őket fogadni kell, és a rendelkezésükre kell állni. A Fidesz által megszállt közmédiában azonban a választók megbízásából eljáró parlamenti képviselőket semmibe vették, senki nem fogadta őket, a biztonsági őrök pedig fizikai erőszakot alkalmazva, kidobták őket a közpénzből finanszírozott MTVA székházából. A parlamenti képviselőkkel szembeni fizikai erőszakot a jelenlevő rendőrök tétlenül nézték, holott közbe kellett volna avatkozniuk.

Jogosan kérhették volna számon, ha lett volna kitől, hogy miért nem kérdezik meg a szervezőket, a tüntetésen résztvevő ellenzéki politikusokat arról, hogy mik a tüntetők követelséei. Parlamenti képviselők kérésére erről kötelességük lett volna az ország lakosságát tájékoztatni. Ezt a képviselők külön kérése nélkül is meg kellett volna tenni. Az ellenzéki parlamenti képviselőket eleve a köztelevíziónak kellett volna behívni a stúdióba és tájékoztatást kérni tőlük. Ehelyett ők maguk mentek oda, és biztonsági emberekkel kidobatták őket.

Mindez nem elég, ezután az ügyészség a biztonsági őröket, akik hozzá sem nyúlhattak volna egy parlamenti képviselőhöz, felmentette a bűncselekmény gyanúja alól, ezzel szemben a parlamenti képviselőket bűnösnek gondolják azért, mert akadályozták a biztonsági őröket a fizikai erőszak végrehajtásában, ezért ismeretlen tettesek ellen nyomozást rendeltek el. A tettesek egyébként nem ismeretlenek, ők maguk a feljelentők, és jól ismertek. Az ismeretlen tettesek elleni nyomozás nyilvánvalóan propagandacélokat szolgál, mert ha az eljárás a parlamenti képviselőket nevezné meg gyanúsítottként, akkor a mentelmi joguk felmentését kellene kérni. Ezt a fideszes többség meg is szavazza majd, de a propagandaérték nagyobb, ha húzzák az ügyet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.