2019. február 7., csütörtök

"A LELKEMBEN A POPZENE MEGHALT" - LOVASI ANDRÁS-LEMZPREMIER A HVG.HU-N

HVG ONLINE / KULT
Szerző: BALLA ISTVÁN, NÉMETH RÓBERT
2019.02.07.


Isten, halál, elmúlás, gyerekkor – mélyen személyes szólólemezzel jelentkezett Lovasi András, aki generációja állapotáról is beszámol a Tűzijáték délben különös, minimalista hangszerelésű dalaiban. A lemezt a hvg.hu-n hallgathatják meg először.

„Volt, amikor rabul ejtett a popzene formalizmusa, az a jól körülhatárolt hatásmechanizmus, ahogy készül, ahogy fogyasztják az emberek. De ezt régen is próbáltam idézőjelbe tenni. Az utóbbi időben pedig már ez sem érdekel. Kettévált bennem a jó dal és a popzene. A lelkemben a popzene meghalt. A dal viszont egy örök forma, ami legfeljebb aktuálisan más-más ruhát ölt” – vallja Lovasi András, akivel a Kiscsillag zenekara (pop)koncertje előtt ülünk le beszélgetni új szólóalbumáról. (Aki csak a zenét hallgatná, görgessen le kicsit!)

Nem csak ezzel lep meg bennünket. Lesz itt még szó halálról, Istenről, és karácsonyi szerelmes dalról is. De ne szaladjunk ennyire előre.

„Csak ebből is nehogy refrén legyen”

Miközben a kikérjük a kávét és elrendezi a roadokat, elmeséli, hogy a lemez tulajdonképpen 18 éve, a Bandi a hegyről megjelenése óta folyamatosan készül. Ám a legtöbb eredetileg arra szánt szerzemény végül egy-egy Kiscsillag-lemezen kötött ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.