2019. február 7., csütörtök

A NAGYVÁROSOK JELENTŐS RÉSZÉBEN LEGYŐZHETŐ A FIDESZ

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: TÓTH RICHÁRD
2019.02.07.


Már hónapok óta formálódik egyfajta együttműködés az ellenzék pártjai között a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban. A cél, hogy az októberi önkormányzati választásokra egy polgármesterjelölt-kihívója legyen a Fidesznek. A Republikon Intézet friss elemzése és javaslata szerint a Fidesz nemcsak Budapesten, hanem a megyei jogú városok jelentős részében is legyőzhető. A hvg.hu által most bemutatott dokumentum egy lehetséges megoldást vázol fel.

Miközben az ellenzéki pártok Budapesten előválasztással keresik Tarlós István esélyes kihívóját az októberi főpolgármester-választásra (az első fordulót Karácsony Gergely nyerte, a második fordulót a nyáron tartják), az alsóbb szinteken – megyeszékhelyek, megyei jogú városok – ugyanezek a pártok egyeztetések formájában közeledtek egymáshoz...

Szombathelyen már össze is fogott az ellenzék, közös jelöltben állapodott meg októberre az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum. A közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz, az összefogást a Jobbik és a Kutyapárt is támogatja.

- Pécsett a Momentum, az MSZP és a DK bejelentette, hogy Péterffy Attila független polgármesterjelölt mögé sorakoznak fel az őszi önkormányzati választáson.

Egerben is formálódik az összefogás, ott a Jobbik politikusa, Mirkóczki Ádám indulna, a baloldal pedig nem indítana mást. A jobboldali politikus szerint most nem egymással kell hadakozni az ellenzék pártjainak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.