2019. február 18., hétfő

AZ ORBÁNI BUTASÁGI LOTTÓN AZ ÖVÉK A FŐNYEREMÉNY

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.02.18.


Azt a bitang kocsmai töltelék fejünket! Plusz az egész becstelen és erkölcstelen lényünket – tetőtől talpig. Kellett ez nekünk? Basszus, ha ezt előbb tudom, akkor beállok valamelyik seggnyaldosó kormánylaphoz, de csak miután a kocsmában megittam öt felest és rá egy litykó bort, kicsit később még esetleg két-három pohár sört. Stílusosan. Ha élve maradok, akkor olyan jó újságíró leszek, mint akik a jobboldalon dolgoznak. „Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent” – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely. Nahát, ezt az embert vajon miért kéne szeretnünk, elfogadnunk véleményét? A szépségéért? Az intelligenciájáért? Dehogy, kérem szépen, a humoráért.

Belelépett a morális szar a palacsintába Gulyáséknál, amióta a Fidesz médiaalapítványának éléről lemondott Varga István kijelentései miatt búval aszottak lettek a kormánypárti zsurnaliszták. A volt fideszes képviselő szerint „igényes, jó tollú újságírókat csak a másik oldalon”, azaz a független, illetve baloldali, liberális sajtóban lát. A kancelláriaminiszter a közbeszéd állapotával kapcsolatban azt mondta: „Egy-egy erőseb megjegyzés a mi oldalunkról is elhangzik, viszont az a kocsmai stílus, amely az ellenzék részéről általánossá vált, nálunk nem szokás”.

Így van ez, amikor kormánypárti politikus gondolkodni próbál, de egy istennek nem megy neki. Valahol nagyon elveszítette a fonalat ez a Fidesz-unalom. Észre sem veszi, nem is akarja, mekkora valótlanságokat beszél. Amit elvárnak tőle azon az oldalon, kicsicsázni nincs esze hozzá, marad a már kurva unalmas félreduma. Ezt tanulta, ezt tudja. Büszke lehet rá minden erkölcs-közeli Fidesz bábu. Pálinkás József, volt oktatási miniszternek már csak hisz a kecske ólban kikupálódott banda. Ő mondta, hogy a Palkovics miniszter stílusa, viselkedése kritikán aluli. Azt meg én mondom, hogy olyan stílusban beszél Lovász László akadémiai elnökkel, világhírű matematika professzorral, mint egy kapcaronggyal, pedig a cipőjében még talpbetét sem lehetne ez a motyogó garázda, aki az oktatásügynek is csak ártott. Használhatatlan, ám ő is ákádémikus. Már ideje és esze sincs hozzá, hogy publikáljon, jön a pénz e nélkül is: az Akadémia rendes tagjaként havi 455 ezer forintot kap Palkovics, míg a SZTAKI-tól (legalább tavaly júniusig) havi 800 ezer forintot kapott, írja az egyik kocsmatöltelékekkel teli lap, a Magyar Narancs. Munka nélkül gazdagodni, nesztek, ez a gulyási erkölcsösség. Az orbáni butasági lottón az övék a főnyeremény...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.