2019. február 26., kedd

ÉSSZERŰSÍTETT TAO LÁTVÁNY-CSAPATSPORT TÁMOGATÁS ÉLT 42 NAPOT - BÉKE PORAIRA!

MÉRCE
Szerző: BÜTTL FERENC
2019.02.25.


Gulyás Gergely 2019. február 7-én bejelentette, a kormány úgy véli, hogy az 50 milliárd forintban maximált TAO támogatási keret nem elégséges a látvány-csapatsportok számára, ezért annak 125 milliárd forintra emeléséről döntött. Mint Gulyás elmondta (nem szó szerint idézem) az 50 milliárd elég a stadionok és egyéb létesítmények fenntartására, de működtetésükre már nem, ezért döntött a kormány a társasági adó terhére adható támogatás felső keretének felemelése mellett.

Ugyanez a kormány 2018 decemberének végén még úgy vélte, hogy az 50 milliárd forint elegendő, nem csupán a létesítmények fenntartására, de a működési költségekre is. Legalábbis erre lehet következtetni a 2018. december 27-ei Magyar Közlönyből, ahol az a kormányrendelet megjelent, ami az 50 milliárdos maximumot megállapította.

Hát, ez nem tartott sokáig. Mármint a józan belátás, hogy talán nem kéne zsákszám önteni az adófizetők pénzét néhány, pontosan 7 darab úgynevezett látvány-csapatsportba, elsősorban (ne legyünk szemérmesek) a fociba.

Gratulálok! Felelős közpénzfelhasználás, a miniszterelnöki hobbi finanszírozásának ésszerű korlátok közé szorítása, s mind, ti csalfa remények, a józanság felbukkanását illetően, Isten veletek!

(Nem sajnálom a focistáktól a foszlós kalácsra és pármai sonkára valót bizisten, de csak óvatosan a koleszterinnel!)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.