2019. február 14., csütörtök

JUSZT LÁSZLÓ: SOSEM VOLTUNK OLYAN SZEGÉNYEK, HOGY NE TUDJUNK ÍGÉRNI - ORBÁN OLYAN SOK MINDENT ÍGÉRT, AMIBŐL SEMMI NEM LETT...

VÁROSI KURÍR
Szerző: Városi Kurír
2019.02.14.


Aki a politikából akar hosszú távon jól élni, az tudja, hogy biztonságot és minden mást kell ígérni a népnek, aminek ugyan semmi alapja nincs, de még sosem voltunk olyan szegények, hogy ne tudjunk ígérni.” J.L.

Nem állíthatom, hogy ez teljes lista lesz,

hiszen Orbán oly sok mindent ígért, amiből semmi nem lett, de “alapnak” jó. Tegye hozzá mindenki, ami még eszébe jut!

- A 3.000 milliárdos nyugdíjkassza ellopásakor ígért egyéni számláról az ígéret pillanatában tudtuk, hogy semmi nem lesz. Nem lett!
- 2012-ben mondta Orbán “Magyarország új alapokon áll… ezért számoltuk fel az adósrabszolgaságot ezzel félmillió magyar háztartás szabadult meg adósságaitól.” Az elmúlt három évben 10.000 kilakoltatás történt!
- “A munka mellett az elmaradt oktatást is pótoljuk, a képzetlenek szombaton iskolába fognak járni. Ha ez sikerül, akkor a rendszerváltás óta elmúlt 22 év legnagyobb erkölcsi tettét hajtjuk végre.” Nem történt meg!
- 2013-ban Orbán: “a kormány azt akarja elérni, hogy a gyesről, illetve gyedről visszatérő anyukák választani tudjanak, milyen munkát szeretnének, ehhez azonban bölcsőde is kell, ezért kezdünk bölcsőde- és óvodaépítési hullámba a következő két évben.” Nem történt meg! Most megint megígérte.
- 2010 szeptemberében azt mondta, „gyakorlatilag megfeleztük a politikusok létszámát. … a jelenlegi politikai osztálynak a felével is jól elirányítható az ország.” A Bajnai vezette kormány hasonló beosztású tagjainak (miniszter, államtitkár, helyettes államtitkár, stb.) száma 85 fő volt, 2018-ban az Orbán-kormány 282 fő!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése