2019. február 11., hétfő

KÉRDÉSEK ORBÁN "BŰVÖS" HETESÉRŐL

VÁROSI KURÍR
Szerző: BERTA BOLDIZSÁR
2019.02.11.


...Első blikkre felvetődő kérdések

1.) Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő 10 millió összegű kedvezményes kölcsönben részesül. Minden gyereknél egy évre felfüggesztik a törlesztést, három után elengedik a fennálló tartozást.

Emlékeznek? Volt idő, amikor azért vállalt gyereket az ember fia-lánya, mert őrülten szerelmes volt a párjába és egyetlen vágya volt csupán, hogy közös gyermekeik születhessenek, akiket maguk nevelhessenek szépre, jóra, ki-ki saját felfogása, életszemlélete szerint.

Új idők új szele? Ostobaság! Ma sincs ez másként, de a miniszterelnök kedvezményes kölcsönt ajánl, amiről persze nem mondja meg, hogy
- melyik banktól kell felvenni,
- milyen futamidő alatt kell visszafizetni,
- mi történik, ha elválnak a szülők
- mi van akkor, ha elveszíti egyikük, vagy mindketten a munkájukat és nem tudnak 
  törleszteni
- mennyi kamatot számítanak fel
- mire lehet fordítani a felvett hitelt
- mi a kezdődátuma a hitelezésnek
- mekkora fizetést kell produkáljanak a felvevők, hogy megkaphassák
- jár-e azoknak, akik még tanulnak
- mi történik, ha nem lehet gyereke a párnak

2.) Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét.

Halkan jegyezzük meg, hogy nincs ingyen leves, egyszer vissza kell fizetni a felvett hiteleket! Amelyik pedig a “vissza nem térítendő” kategóriába tartoznak, azt Ön, meg Ön, meg Ön (és így tovább) fizetik ki a kedvezményezettek helyett.

3.) A második gyermek születésekor 1, a harmadiknál 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.

Olyan, hogy “állam pénze” nincs. Pénze Önnek van, meg a szomszédjának, meg a gyermekének és a szüleinek. Amiről a beetetés azt mondja, hogy az “állam átvállalja”, az azt is jelenti egyben, hogy a fent említettek perkálják ki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése