2019. február 25., hétfő

KÓSA RÉGI EMBERE KERES KÓSA ÚJ KORCSOLYACSARNOKÁN

24.HU
Szerző: KOVÁCS-ANGEL MARIANNA
2019.02.24.


1,4 milliárd forintot fizetnek a 43 milliárdosra tervezett Nemzeti Korcsolyázó Központ műszaki ellenőri és mérnöki tanácsadói feladatainak elvégzéséért. Az egyik haszonhonhúzó vállalkozás Kósa Lajos, a korcsolyaszövetség elnökének korábbi munkatársáé.

- Pacza József legalább 10 éven át dolgozott együtt Kósa Lajossal a debreceni önkormányzatban, bizalmi pozícióban.
- Újabb milliárdos lépéssel haladt előre a Kósa Lajos által menedzselt Nemzeti Korcsolyázóközpont kivitelezése: 1,4 milliárd forintot visz el csak a műszaki ellenőrzés és mérnöki tanácsadás.
- A nyertes cég alvállakozóként alkalmazza Pacza József cégét.

Csendes, visszahúzódó ember, nem barátkozó típus – ezekkel a szavakkal írták le a debreceni önkormányzat ügyeire rálátó forrásaink Pacza Józsefet, aki városfejlesztési osztályvezetőként hosszú éveken át felelt a Kósa Lajos vezette debreceni önkormányzat műszaki beruházásainak ellenőrzéséért. A műszaki ellenőrök felelőssége óriási: többek között ők igazolják, hogy egy beruházás bekerülési és kivitelezési költségei reálisak, ők ügyelnek arra, hogy túlárazás még véletlenül se forduljon elő. Pacza József és egykori főnöke, Kósa Lajos útjai ismét keresztezték egymást, ezúttal azonban nem Hajdú-Bihar megyében, hanem a fővárosban, a Millenáris Velodromnál, illetve a Kisstadionnál. Itt épül ugyanis az előzetes becslések szerint 43 milliárd forintos Nemzeti Korcsolyázóközpont.

A Kósa Lajos által menedzselt megaberuházás milliárdos léptekkel halad. A fideszes politikus a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is, ő vezette a tervpályázatokat elbíráló bizottságot, és még 2017 decemberében jelentette be, hogy a Bord Építészstúdió fogja megtervezni a központot. Néhány hónap múlva az is kiderült, hogy az óriásprojektből csak a tervezés 2,3 milliárd forintba kerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.