2019. február 8., péntek

LŐTTEK A RÖVID TÁVÚ LIKVIDITÁSKEZELÉSNEK - ALIG MARADT NÉHÁNY PÉNZPIACI ALAP

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Az Én Pénzem
2019.02.08.


Gyakorlatilag kinyírta az uniós szigorítás a korábban nagy népszerűségnek örvendő, mára a veszteségek miatt már kevésbé kedvelt pénzpiaci alapokat. Januárban ezek sorra szűntek meg, alakultak át kötvénylapokká vagy olvadtak be. Ezzel szűkült a kínálat, csökkent a befektetési paletta sokszínűsége.

Még tavaly nyáron lépett hatályba az Európai Parlament és Tanács Pénzpiaci alapokról szóló rendelete, amit a már működő alapok esetében 2019 januárjától kell alkalmazni. Az unió célja a pénzügyi rendszer stabilabbá tétele volt, ezzel azonban úgy tűnik, hogy a lassú fogyás helyett az utolsó szeget ütötték be a pénzpiaci alapok koporsójába.

Január 14-étől a CIB Hozamvédett Betét Alap és a CIB Pénzpiaci Alap rövid kötvényalappá alakult át, és CIB Start Tőkevédett, illetve CIB Start 2. Rövid Kötvény alap néven fut tovább. Mivel rövid kötvényalapokká alakultak, így a javasolt befektetés is a tetszőleges, illetve a minimum 3 hónapról minimum 6 hónapra emelkedett. A Hozamvédett Betét Alapnál január végétől megszűnt a hozamvédelem, a tőkevédelem pedig legalább 30 napos tartás esetén érvényes. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.