2019. február 19., kedd

MÁR 18 MILLIÁRDNÁL TART A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM ÚJJÁÉPÍTÉSE A VÁRBAN, DE MÉG NINCS VÉGE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.02.19.


Az uniós közbeszerzési értesítő legújabb számában megjelent tájékoztató szerint a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. és a West Hungária Bau Építőipari (WHB) Kft. a Pénzügyminisztérium műemléki épületrekonstrukciójának második ütemét 7,2 milliárd forintért végzi el. Ebből többek között 160 négyzetméter ólmozott üvegablak, 275 négyzetméter falikárpit, és 93 csillár készül el.

Januárban írtunk arról, hogy további 1,5 milliárd forintért dolgozik a Várban a WHB és a Garage Kft. a Pénzügyminisztérium épületén, amelynek összköltsége már 18 milliárd forintnál jár. Ismert, a kivitelezést több részletben végzi el a beruházásra létrehozott, állami tulajdonú projektcég, a PM-TÉR6 Beruházás-szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

Az első ütemre vonatkozó közbeszerzés keretösszege nettó 9,8 milliárd forint volt, amelyből a WHB-nak és a Garage Kft.-nak többek között a homlokzatot és a tetőt kellett rendbe tennie. A kivitelezés második ütemében további 7 milliárd forintot költenek az egykori királyi pénzügyminisztérium műemléki rekonstrukciójára.

Az EU-s közbeszerzési értesítő, a TED legfrissebb számából kiderül, hogy a második ütem munkáit is a WHB-Garage páros kapta meg.

A tájékoztató szerint a nettó 7,2 milliárd forintos II. ütem során többek között 160 négyzetméter ólmozott üvegablak táblát gyártanak le, 275 négyzetméter falikárpitot készítenek el, 93 csillárt gyártanak újra fotók alapján, továbbá fa és kovácsoltvas kapukat restaurálnak és gyártanak újra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.