2019. február 14., csütörtök

MÁR AZ IS SZÉP, HOGY TÜNTETNEK, DE NEM MENNEK VELE SEMMIRE - AMIKET ORBÁN FELCSÚTRÓL EGY TOLLVONÁSSAL MEGSZÜNTET, AZOKÉRT MAGYAR HAZAFIAK SZÁZADOKON ÁT HARCOLTAK, SOKAN AZ ÉLETÜKET ADTÁK ÉRTE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.13.


"Nem idegen hatalom, nem az osztrák császár, nem a török szultán és nem az orosz cár, hanem Magyarország miniszterelnöke mondott halálos ítéletet a nemzeti felemelkedés zálogára, a Magyar Tudományos Akadémiára. Természetesen lesz valami a helyén, mint minden orbáni pusztítás után, de az nem a Magyar Tudományos Akadémia lesz."

Sok pusztító és gonosz dolog történt a NER megalakulása és az alkotmányos rend megdöntése óta, beleértve, hogy az ország Alkotmányát is egy tollvonással eltörölték, de egy se mérhető ahhoz a csapáshoz, hogy Orbán Viktor lázálmos tévhitei oltárán feláldozza és élve elégeti a Magyar Tudományos Akadémiát. Már az is elképzelhetetlennek tűnhetett sokaknak, hogy a CEU-t elüldözi Budapestről. Pontosabban a CEU-t is felszámolni szerette volna, de a CEU el tudott menekülni. A Magyar Tudományos Akadémia nem tud Bécsbe menekülni, mert sikeresen kivívtuk az osztrákoktól való függetlenségünket.

Mindehhez hozzá kell tenni azt, hogy a Magyar Tudományos Akadémia nem egy halott intézmény, hanem éppen a kutatóhálózata és a szakosztályai révén eleven, élő, a világ tudományos életének részeként működő organizmus, a magyar tudás és fejlődés motorja. A nemzeti történelem és a nemzeti identitás legautentikusabb és szakavatott őrizője, és minden bizonnyal ennek köszönheti a rá kimondott ítéletet. Ezt akarja Orbán mindenáron a kezébe venni, az akadémiai kutatásokat és valóságfeltárást megszüntetni, hogy kizárólag a történelemhamisításra létrehozott ideológiai intézetek maradjanak helyette, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az uralmon levők hatalma a nemzeti múltból és a nemzeti identitásból eredeztethető legyen. Ezért meghamisítanak mindent, és a hamisítás útjában áll a valódi tudomány.

A Magyar Tudományos Akadémiának valószínűleg meg kellene szűnnie akkor is, ha ez nem így lenne, mert egyetlen diktatúra sem tűri meg a szabad gondolkodó embert. Különösen nem egyetlen szervezetbe zárva és koncentrálva. Egy diktátort soha nem hagy nyugodni, hogy létezik egy szervezet, amelyben képzett, világot látott és okos emberek vannak, szabadon kutatnak, gondolkodnak, alkotnak. E tudósokat is meglepte, hogy Orbán merészeli a Széchenyi István által alapított Magyar Tudományos Akadémiát felszámolni, amely a magyar reformkor és a magyar nemzeti önrendelkezés egyik legjelentősebb lépése volt. Ez volt a “haza és haladás”. A feudális társadalmi viszonyok, az elmaradottság felszámolásának legdicsőségesebb és leghaladóbb tette. Magyarország attól kezdve lett igazán polgári nemzet, hogy megalakult – először még más néven – a Magyar Tudományos Akadémia.

Ahogy jelképes és önmagán túlmutató jelentése volt a létrehozásának, ugyanolyan szimbolikus jelentősége van a felszámolásának is. Ez a “haza és elmaradottság”, valamint a feudális társadalmi viszonyok visszalakításának legfontosabb lépcsője is. Magyarország ezzel megszűnik haladó, polgári nemzet lenni. A tudomány meggyilkolása a legdurvább merénylet egy nemzettel szemben. Orbán, ha mással nem, ezzel beírta nevét a magyar történelembe, a legkártékonyabb és leginkább nemzetpusztító politikusok közé. Még nincs vége, de bármilyen bűncselekményeket követ el, nemzeti, polgári szempontból a Magyar Tudományos Akadémia elpusztításánal nagyobb bűnt már nem tud elkövetni. Ha egyenként ölné meg a magyar tudósokat, az sem érne fel ezzel a brutális barbár cselekedettel. Ez olyan, mintha könyveket égetne, amiképpen a könyvégetés is az emberek égetésének előzménye. Az MTA kivégzése intő jel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.