2019. február 25., hétfő

MAY: A JÖVŐ HÉTEN MÉGSEM SZAVAZ A PARLAMENT A BREXITRŐL

444.HU
Szerző: MAGYARI PÉTER
2019.02.24.


Theresa May vasárnap közölte, hogy az eddigi tervvel szemben mégsem jövő szerdán szavaz a brit parlament a Brexit módjáról. Ez az a szavazás egyébként, amit november óta tologatnak, és januárban már egyszer megpróbálkoztak vele, de akkor a kormány és az EU által kötött alkut úgy leszavazták, mint 1924 óta egyetlen kormányjavaslatot sem. Szerdán May meg akarta próbálni másodszorra áterőltetni.

A szavazás előzményeiről, és a február 27-re kiírt, végső döntésnek szánt határozat tétjéről itt írtunk részletesen.

Azóta a kormányzó konzervatívok ha lehet még jobban összevesztek azon, hogy ha nem sikerül a kilépésről szóló alkut elfogadtatni, akkor el kell-e halasztani a március 29-re kitűzött kilépést. Az ellenzéki Munkáspártból pedig több képviselő is kilépett, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy új népszavazást tartsanak a Brexitről.

A mostani halogatás azokat a konzervatívokat hozza nehéz helyzetbe, akik azt tervezték, hogy megbuktatják a saját kormányukat, ha nem sikerül alkut elfogadni az EU-val. Ugyanis minél kevesebb idejük marad valamilyen vészmegoldásra, annál kisebb az esélye, hogy meg tudják szervezni a kormányellenes puccsot, hiszen igen sok ellenzéki képviselő segítsége is kellene a sikerükhöz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.