2019. február 17., vasárnap

MELYIK NAVIGÁCIÓS APP A LEGJOBB? MELYIK MENNYI MOBILNETET HASZNÁL?

HVG ONLINE / TECH
Szerző: BEDŐ IVÁN
2019.02.16.


Van, ami nem annyival jobb, mint amennyivel drágább – az autós navigáció esetében is e gyakori szempont szerint érdemes válogatni.

Inkább telefonon és inkább ingyen? Jó, egészen ingyen az sincs, de bebizonyosodott, hogy az autós navigációban nincs lényeges különbség a műszerfalra tapasztható készülékek és az okostelefonra letölthető alkalmazások között. Legalábbis erre az eredményre jutott a tekintélyes német fogyasztóvédelmi intézet, a Stiftung Warentest. A kísérletezőbb kedvű autósokat talán nem lepi meg ez a megállapítás, a részletek azonban semmiképpen sem tanulság nélkül valók.

Választ ad például a teszt arra az örök kérdésre, hogyan jár jobban az autós: ha a gépi navigáció ajánlását követve elkerüli a dugókat, vagy ha vargabetűk nélkül kivárja a sorát a torlódásban? A német kísérletsorozat eredménye: ha van forgalmi információ, érdemes vállalkozni a kerülő utakra, méghozzá minél nagyobb a dugó, annál inkább. Lehet, hogy csak pár perc a nyereség, de sokat utazók esetében ez is évente több órát tehet ki. A teszt szerint a német utakon a TomTom és a Google közlekedési információi a legjobbak, míg a Waze (amelynek neve az angol ways szóra rímel) egyik-másik dugót nem jelezte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.