2019. február 15., péntek

MI MEGDÖGLÜNK, ŐK MEG A HULLÁINK FÖLÖTT FEHÉRVÉRI HUSZÁROKAT DANOLVA CSAPKODJÁK A TÉRDÜKET A RÖHÖGÉSTŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.02.14.


"Amíg ti novákkatalinokkal meg orbánviktorokkal töltitek az időt, sokkal rémisztőbb dolgok is történnek."

Igen, az általam nagyrabecsült olvasónak, aki ráadásul olykor írni is szokott, tökéletesen igaza van. Sőt, olyannyira igaza van, hogy 2010 óta (és ez megint nem az elmúlt nyolc év védőbeszéde, ha valaki félre akarná érteni esetleg, nem szükséges) leginkább rémisztő dolgok történnek. Annak a leghalványabb reménye nélkül, hogy ebben az egyik kétharmadtól a másikig gondosan, módszeresen felfőzött, mára zubogó NER-moslékban ne perzselődnénk halomra. Úgy, hogy már fel sem tűnik, hogy a tegnapelőtt még elviselhető 22 fokos löttyből hogyan lett mára 49, holnapra meg hogyan lesz 52 fokos izé.

Közben meg az is a helyzet, hogy a fent idézett bölcsességgel rengeteg bajom van, és nem azért, mert ne lenne világos számomra, hogy a sokkal rémisztőbb dolgoksorában ne lenne kellően rémisztő a Magyar Tudományos Akadémia autoriter rezsimekben is párját ritkító kivéreztetése; ha jól értettem, erre célzott olvasónk és időszakos vendégszerzőnk.

Ha az a kérdés, és az alig félreérthető szemrehányás tárgya, hogy meg tudjuk-e józanul ítélni azt, hogy mi számít rémisztőbbnek minél (vagyis különbséget tudunk-e tenni aközött, amire érdemes időt pazarolni attól, amire nem), akkor annyi mindenről kellene beszélnünk, hogy úgy sem lenne rá elég idő (az energiát és az erőforrásokat most hagyjuk is), ha a nap unortodox módon nem 24 órából állna, hanem a sokszorosából.

Például foglalkozhatnánk azzal – ahelyett, hogy novákkatalinokkal és orbánviktorokkal töltenénk haszontalanul az időt -, hogy miképpen jutottunk el a versenyjog, a tulajdonjog és úgy általában véve a demokratikus jogok hulláján taposva odáig (ha nem is közvetlenül mi taposunk, a taposás folyamatosan történik), hogy ma már az állampárt, illetve az annak illiberális szarát lapátoló segédmunkások büszkék arra, hogy ők nem médiát csinálnak, hanem kormánypropaganda-gépezetet működtetnek. Tegnapelőtt, amikor még csak 22 fok volt, megpróbálták eltitkolni, kimagyarázták és talán otthon a tükör előtt szégyenkeztek is miatta. Mára minden gátlásukat levetkőzték, ez lett kormányzásuk csúcsteljesítménye: hogy egy brutálisra duzzasztott, mindent túlordító, ellopott közpénzből kitartott gyárat használnak a nemzeti agymosásra, lejáratásra, valósághajlításra, és működik.

Igen, Novák Katalinnál sokkal rémisztőbb dolgok is vannak ott, ahol a Miniszterelnökség élére katapultált, nagyra nőtt óvodást imitáló sztárjogász mára virradóra arra vetemedett, hogy nyíltan okádta a pofánkba: a mindenki pénzén eltartott, valamiért jobboldalinak csúfolt propagandistának lenni önmagában erkölcsi fölényt jelent azokkal szemben, akik szakmai értelemben valóban újságot írnak, amennyiben az újságíró kutyakötelessége a mindenkori hatalom ellenőrzése.

Hogyne történne kismillió sokkal rémisztőbb dolog annál, mint hogy Novák Katalin és Orbán Viktor nem csupán megszületett, de bele is gárgyult az örök hatalmon maradás ígéretébe, ahol azokat nevezik erkölcsi vonatkoztatási pontoknak és morálisan fölényes humanoidoknak, akik arra szerződtek, hogy emberi életeket tegyenek tönkre. Nyugi: kurvára nem a Demeter Márta időközben elhunyt édesanyja köré felhúzott hullagyalázó történet volt a legalja. Nem Vona Iszlámsimogató Buzi Gábor kiszínezett magánéletével kezdődött és nem is Hadházy Szomszédgyilkos Ákos lyukas zoknijával, esetleg 140 négyzetméteres felháborító luxusával ér véget ez az erkölcsi szárnyalás. Ami önmagában is sokkal rémisztőbb lehetett volna eddig is, mint Mészáros Lőrinc bármelyik összelopott milliárdja, ami azóta már az Orbán-dinasztia életfogytiglani, közpénzből összegerebléyzett luxusát dicséri. Nem szégyellik, ellenkezőleg: nyíltan, röhögik bele a pofánkba, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkoznak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.