2019. február 8., péntek

MINDENKI, AKI VERSENYKÉPES TUDÁSSAL RENDELKEZIK, EL FOG MENEKÜLNI

HÍRKLIKK
Szerző: VÁSÁRHELYI MÁRIA
2019.02.08.


Mára nyilvánvalóvá vált, hogy az MTA elleni támadás mögötti legfontosabb motiváció egyrészt az Uniós pénzek, másrészt az MTA hatalmas ingatlanvagyonának lenyúlási szándéka. Persze mozgatja őket a bosszúvágy, a frusztráció is, mivel hiába hoznak létre milliárdokból újabb és újabb, a diktatórikus maffiaállam ideológiáját "tudományosan" igazolni próbáló intézményeket, ezek hatása a tudományos közgondolkodásra gyakorlatilag nulla.

Semmiféle súlyt nem képeznek a tudományos életben, valójában szánalmas és megmosolyogni való kreatúrái a hatalomnak.

És szerepet játszik az elszánt rombolásban az is, hogy a hatalom tűzzel-vassal írtja az autonómiákat, az önálló gondolkodás és véleményalkotás műhelyeit. Ezért gyűlölte a CEU-t, a független színházakat és az akadémiai kutatóintézeteket. No meg a bosszúvágy, azért, mert az MTA kutató intézetei számos olyan tanulmányt publikáltak, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy milyen jóvátehetetlen pusztítást okozott az oktatásban és más területeken a NER.

Mindez azonban nem szolgáltatott volna elég indítékot a brutális támadásra, ha nem tudnák, hogy 2021-től jelentősen megcsappannak az EU-s források, az egyetlen terület, ahová több pénz jut, a tudományos kutatás és az innováció. Nos, erre a pénzre fáj foguk, ezt akarják megszerezni oly módon, hogy vazallusaik által irányított áltudományos intézeteket hoznak létre, a meglévő intézményeket pedig felszámolják.

A másik cél pedig az MTA hatalmas értéket képviselő ingatlanvagyonának, elsősorban a Széchenyi téri épületének lenyúlása, hogy Mészáros Lőrinc alakjában Orbán Viktor vagyonát gyarapítsa...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.