2019. február 21., csütörtök

MOBILLAL FOSZTOGATJÁK A BANKSZÁMLÁT - HA EGY BANK FELMONDJA A HITELT, A MÁSIK HITELEZŐ IS EZT TESZI

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.02.21.


Az utóbbi időben többen panaszolták, hogy bankszámlájukról nagyobb összeg tűnt el. Minden esetről azt derült ki, hogy az illegális ügyleteket mobiltelefonnal engedélyezték. Az adathalász támadásoknak beugrók nagy eséllyel már csak bottal üthetik pénzük nyomát.

Sok ügyfél nem tudja, hogy ha egy hitelintézet felmondja a kölcsönszerződést, akkor a másutt levő áthidaló, illetve lakáskölcsön is veszélybe kerülhet – derül ki Kovács Erika, a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) elnökének a legfrissebb jogvitákról írt cikkéből. A bankok általános feltételei ugyanis lehetővé tehetik, hogy amennyiben egy másik hitelező is ezt teszi, akkor azonnali hatállyal felmondják a hitelszerződést. Ilyen esetekben pedig – nyomatékosítja az elnök – valamennyi, az adóstársat is érintő, követelés egy összegben esedékessé válik.

A lakáskölcsönökkel kapcsolatban úgy tűnik, más nem igazán tiszta feltétel is akad. Miközben az ügynökök lelkesen buzdítanak mindenkit arra, hogy bankról bankra cipeljék hitelüket, arra nem hívják fel a figyelmet: a többször átváltott hitelre (hiába használták azt lakáscélra) már nem jár az állami támogatás. Mint Kovács Erika leírta: a számláról törlesztett hiteleknél sokszor jogvita tárgya, hogy az ügyfélnek – jellemzően az állami támogatás igénybevételéhez – lakáscélú felhasználást kell igazolnia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.