2019. február 10., vasárnap

MÓKA ÉS KACAGÁS ORBÁN ÉVÉRTÉKELŐIN - ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK 20 ÉV POÉNJAIT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: WINDISCH JUDIT
2019.02.10.


Visszafogottan indított a miniszterelnök az első évértékelőjén, de az utána egyre jobban belejött: az egyszerű viccek mellett bölcs mondásokkal és az ellenfél ekézésével - amely hol kormányon, hol ellenzékben, hol Brüsszelben, hol maga Soros György volt - szórakoztatta közönségét. Gyűjtés az elmúlt 20 évből.

1999-ben tartotta első évértékelőjét Orbán Viktor, azonban az még teljesen visszafogott volt. Az első viccet a 2000-es évértékelőjében mondta el, ami így hangzott:
"Bizonyára ismerik azt a történetet, hogy két ember áll a folyó két partján. Egyik átkiabál a másiknak: "Mondja, hogy jutok át a túlsó partra?" Mire a másik: "A túlsó partra? Hiszen ott van!"

Később jött egy újabb, szimpla vicc a csigákról:

"Bizonyára önök között is többen ismerik azt a híres történetet a két csigáról az autóút mellett, amikor az egyik azt mondja a másiknak, hogy át kellene menni a másik oldalra, de a másik lemondóan így válaszol: azt nem lehet, oda születni kell."

Abban az évben mondta szállóigévé vált mondatát is:

"A jövő céljait tíz pontban gyűjtöttem össze: mindenkinek lehessen három gyereke, három szobája és négy kereke",

de az, hogy "már a jövőnk sem a régi", nem maradt fenn.

20 méterrel arrébb épített híd

A következő két év poénok szempontjából nem volt érdekes, az elveszített választás után, 2003-ban viszont megérkeztek a székely viccek és beszólások az akkori kormánypártokra, vegyesen is:

"Eszébe jut az embernek ilyenkor az a történet, amikor talán valahol Székelyföldön megkérdezik az öregembert, hogy szerinte iszik-e a hal vizet. Hogyan is állunk a mellébeszéléssel, ezért jutott eszembe a történet. Nahát, iszik-e a hal vizet? Az öreg gondolkodik, majd kiböki: "hogy a hal iszik-e vizet, azt nem tudom, de hogy alkalma van rá, az biztos".

Illetve egy sima beszólás az MSZP-SZDSZ kormányra:

"Olykor már az ember néha arra gondol, hogy talán még az esztergomi hidat is hajlandóak lennének lebontani, csakhogy húsz méterrel odébb ők építsék újjá"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.