2019. február 11., hétfő

ORBÁN CSOMAGJA "AZ ORSZÁG TELJES KETTÉSZAKÍTÁSÁT FOGJA EREDMÉNYEZNI"

HÍRKLIKK
Szerző: NAGY ANDRÁS
2019.02.10.


Nincsenek elragadtatva a szocialisták Orbán Viktor „családvédelmi” csomagjától. Azt mondják ugyanis, hogy az megint csak a jómódú családok érdekeit védi, a többséget viszont nem érinti, így abszolút alkalmatlan a népességfogyás megállítására, és „nagyjából az ország teljes kettészakítását fogja eredményezni.”

Orbán Viktor évértékelőjében egy családpolitikai csomagot is kibontott. Bejelentette, hogy a 40 év alatti nők 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhetnek, hogy bővül a csok, hogy a második gyermek után egy, harmadik után négy és minden újabb gyereknél 1-1 millió forintot vállal át az állam a szülők jelzálog-hiteléből. Ígérete szerint a legalább négy gyereket szülő nők életük végégig mentesülnek az szja-fizetés alól, de elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját is, amivel két és fél millió vissza nem térítendő támogatást adnak. Lesz még 21 ezer új bölcsődei férőhely is 2022-ig, plusz bevezetik a nagyszülői gyed-et.

„Nagyjából az ország teljes kettészakítását fogja eredményezni” – reagált a Hírklikknek Korózs Lajos a csomagra. A szociológusi végzettségű MSZP-s politikus szerint ezekkel az intézkedésekkel ugyanis ismét csak egy szűk réteg, a nagy jövedelmű családosok fognak tovább gyarapodni, a többiek nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.