2019. február 21., csütörtök

ŐRÜLTEK HAZÁJA LETTÜNK, ÉS MÉG FIZETÜNK IS ÉRTE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.02.21.


Önlehányók

Az nem pikáns, hanem egyenesen felháborító, hogy mi fizetünk a gyűlöletért, a gyűlöletkeltésért, a gyűlöletbeszédért is. Elindult, vagy inkább folytatódik a magyar kormány Gyűlölj még jobban! kampánya. Komolyan gondolom, ezek nem normálisak, bár ez enyhe kifejezés – állami szinten teljesen megbuggyantak. Amivel az a legnagyobb baj, hogy kezd elviselhetetlenné válni ez az őrület az országban. Őrültek hazája lettünk, és még fizetünk is érte. A gyűlölet, a hazugság mindent visz – vannak hozzá sima arcú, álnok, nem hervadó hatalmi bogáncsok. Olyan begyöpösödött agyú fickók és nők, akiktől, ha tizenöt éve azt kérdezzük, hogy Kiszolgálnál-e egy diktátort Magyarországon?, biztosan a szívükhöz kaptak volna, elkerülendő egy ilyen aljas feltételezést. Vagy nem? Hiszem, hogy nem génjeikben hordozták ők sem az állandó ellenségeskedést, hanem jókor voltak nagyon rossz helyen. Ők belemenekültek az orbáni cirkuszba, bele is ragadtak.

Zsófi meséli. – Egyszer az utcán kérdezett tőlem valamit egy fejkendős lány – ápolt, jól öltözött; művelt angolsággal. Szóba elegyedtünk – láttad volna, hogyan néztek rám az arra járók. Megjegyzések, megvető tekintetek, mutogatások kísérték az alkalmi találkozást, még szerencse, hogy nem köptek le. Mint kiderült, PhD-s képzésre érkezett Budapestre a lány.

Ajaj, ez most főleg nem jó ómen egy butaságra hangolt hatalomnak. Más vallású, más kultúrájú embert – főleg, ha nem sütőtök van a feje helyén – ma utálni kell.

– Tudod – mondja Zsófi – felhatalmazva érzik magukat ezek az emberek, hogy ugyanolyan mocskosak legyenek, mint azok, akik velük bánnak. Tökéletesen be van hülyítve/megfélemlítve az ország jelentős része. Gondolkodni meg fárasztó és veszélyes. Talán a legborzasztóbb, hogy mi ezeket megbeszéljük – és? Tojnak bele mindenbe, azokra is magasról tesznek, akik tapsolnak nekik, csak azok még nem vették észre; gyanítom, így is halnak meg. Mi meg mit tehetünk? Te írsz, én már azt sem. Kizárólag fehér sapkában járok, a munkámmal civil szervezetet támogatok, néha elmegyek tüntetni – és?

Ha még hozzáteszem, hogy nem kell afgán, szír, pakisztáni és semmilyen más országbeli emberrel kirekesztő módon bánni, mára Magyarország a menekülők országa lett. Egymás elől is menekülünk – félelemből, utálatból tesszük. Nagyon nem tesz jót az Orbán-banda agyöblítése, ráadásul erre alapozni egy ország jövőjét, az bizony kemény diktatúra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.