2019. február 12., kedd

POMPEO ELADOTT EGY RAKÉTARENDSZERT ÉS ORBÁN NYAKÁRA TETTE A KÉST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.02.12.


Megerősítettük az eltökéltségünket, hogy pozitív befolyással éljünk a régióban – mondta Pompeo, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy az amerikaiak vonulnak be a térségbe, nem az oroszok. Vége a V4-féle illiberális játszadozásnak és aljaskodásnak, nem adják át Közép-Európát az oroszoknak, és nem engedik, hogy innen támadják és verjék szét a nyugati értékeket.

Nagyon elegánsan oldotta meg Mike Pompeo amerikai külügyminiszter az Orbán-Putyin kérdést, amely nekik egyelőre elégnek is látszik. Közölte, hogy vége az eddigi amerikai pszivitásnak, mert ha légüres teret hagynak Közép-Európában, akkor oda benyomul az ellenség. Márpedig világossá tette, hogy Putyin ellenség, nem barát, és nem negedik, hogy Putyin “kerítést húzzon barátok közé a NATO-ban”. Vagyis Orbán eddigi szabad játszóterét lezárják, nem engedik Orbánt leválasztani a NATO-ról és nem tűrik tovább, hogy Putyin trójai falova legyen.

Az amerikaiak bevonulnak a régióba, és kontroll alatt fogják tartani, mindehhez “elvárják, hogy a baráti szövetséges Magyarország segítséget nyújt. “Minden várakozásunk az, hogy Magyarország segít ebben” – iskolázta le a nagyszájú arrogáns Szijjártót, akinek értenie kellett belőle, hogy Amerika ultimátumot adott. Itt tartunk, hogy Amerika közölte az elvárásait, az igényeit, világossá tette, hogy nem engedik sem az oroszoknak, sem a kínaiaknak, hogy Magyarország legyen a hídfőállások az amerika-ellenes és nyugatellenes támadásaiknak. Pompeo minden szava egy falat kenyér volt, ahogy a maga finom módjánt azt is érzékeltette, hogy most szépen beszélnek, mint egy baráthoz, de ha a barátról kiderül, hogy nem barát, akkor tudnak másképp is beszélni.

Mióta várjuk ezt a megjelenést, ezt a hangot, hogy Amerika és a Nyugat vegye már észre, hogy mi zajlik itt, és ne nézze tétlenül ezt az aljasságot, amit Orbánék Putyinnal, a kínaiakkal, de mindenekelőtt saját népükkel művelnek, miközben egy illiberális fasiszta világrendszer központja lesz lassan a térség, amelyre tíz éve nem figyel Amerika. Botrányosnál botrányosabb nagyköveteket küldtek, és ha volt végre egy-két helyettesítő karrierdiplomata, aki tette volna a dolgát, azokat félreállították, és velük szemben is az amerikai értékeket nyíltan támadó és Amerika, valamint a NATO ellen nyíltan tevékenykedő Orbán mellé álltak. Minden eddigi amerikai nagykövet azzal érkezett Budapestre, hogy “javítja” az amerikai-magyar kapcsolatokat, ami azzal volt egyenlő, hogy feladták az amerikai értékeket és érdekeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.