2019. február 26., kedd

TEGYÜK FEL, HOGY A VALÓSÁG AZ EGY KOCKA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG
Szerző: Mirtill
2019.02.26.



Tárgy:Kocka

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Büdös van itt. Fertő. Ne jöjjön. Hiába találták fel a klórmeszet, a hipót, itt nálunk mindent beborít most a mocsok, úgyhogy maradjon kend a tisztaságban. Ráadásul, amíg az emberek meg nem okosodnak, addig ránk is kérgesedik a kosz. Azt meg a tata tanúsítja, hogy minél vastagabb rajtunk a retek, annál fájdalmasabb a letakarítása. Amikor ő gyerek volt a dédi esténként a lavórban eléggé fájdalmas művelet keretében bányászta ki a napi koszból. A hódfarkú tetőcserép érdesebb fele szolgált előbb bőrradírként, majd szappanként, és amikor az egységesen vörös színű bőrig leásott a koszrétegeken át a dédi, akkor ért véget a többnyire sírással kísért tisztogatási művelet.

Képzelje el, amikor majd egy ország népét kell csutakolni. Akkor lesz ám sírás-rívás, meg fogcsikorgatás (persze fogcsikorgatás csak az udvari sleppnek, mert az alattvalók fogát már rég kiverte az illiberális demokrácia, hogy a reggeli után hátha leszoknak az ebédről is). Most például hallgassa/nézze csak meg milyen szívhez szólóan pityeregnek a tudós urak, amiért az önkényúr egyik samesze nem csupán megcsiklandozta az baksisért nyújtott markukat, hanem megkínálja őket a proliknak biztosított közmunka gyönyörével is. Most sajnálják már, hogy a Kádár rendszerben a jó koszt miatt kevés krumplit evett a magyar értelmiség és a gerincüknek nem jutott a keményítőből.

Bezzeg, amikor a Horthy térdén miniszterelnökségbe lovagolt könyvtáros előbújt a Vörös Zászló Érdemrend alól, felfüggesztette a szocializmus építését és a csendőrfattyú komáival kb. másfélmillió melós munkáját, ezzel önbecsülését és kenyerét elvette, nem szipákoltak. Eszükbe se jutott, hogy a gondoskodó államot szétrabló kizsákmányoló állam szociális terrorja őket is utoléri és a tudomány elefántcsont tornyáról turulmadarat röptetnek sámándob kísérettel a Jézuskához a Tízparancsolattal takarózó gömbölyű hűbéresek, ők meg mehetnek a gecsemáni kertbe kigyomlálni a szociális érzékenységet a krisztusi tanokból és elpalántálni a Soros ösztöndíjasok által keltetett gyűlöletet.

Ne tévessze meg kendet a magyar sportnak nevezett kismocsok. Az csak egy színes életkép. Az egymást fehérre mosó politikus bűnözők, a szürkegazdaságba átlopott közpénzekből fekete, barna és sárga bőrű sportolókat vásárolnak a maguk szórakoztatására, mert a kocsmaasztali kockás abrosszal pallérozott ízlésüknek megfelelően festenek a fűtött zöld műfüvön és nem olyan feltűnő a fejük felett röpködő szürke szotyolahéj felhő a biodíszletként stadionba toloncolt, térdepeléshez szoktatott gyerekhadnak.

A beszerzésről jut eszembe. Azt se gondolta volna kend, hogy a nagy migránsozás közepette hazalopják a Venezuelában konzervált Gyöngyösbokrétás Horthy rendszert cserkészestől, papostól, ludovikás vezérőrnagyostól. Persze a csúcs innováció az újmagyar Brunson pap az USA-ban, aki a fütyijével kötődik a magyarsághoz.

Nyugodjon meg kend. Nem ott és nem úgy van a hamisság, ahogy kend tudni véli. Egy kocka felől jön a szag. Mondták. Azt hiszem így mondták, hogy tegyük fel, hogy a valóság az egy kocka. Úgy ahogy van. Cakompakk. Most nálunk a népnek több mint az egyharmada az a kocka alatt nyög és semmit nem lát a kockából. Azt se tudja, hogy van, csak szenved, máról holnapra vegetál. A zemberek nem is látják őket, úgy ellapulnak a kocka alatt. Eddig megvan? Néhány ezren olyan magasan hordják az orrukat, hogy szintén nem látják a kockát. Aztán vannak, akik oldalról nézik. Igen ám, de a kocka minden oldala más színű. Attól függ, ki honnan nézi, olyan színűnek látja az egészet. Ez a valóságlátás alapesete.

De az alapeset ritka. Mert azon kívül, hogy már gyárilag is sok a színtévesztő/színvak, ráadásul különböző felbérelt vállalkozások színszűrőkkel, tükrökkel/trükkökkel és giga poszterekkel megtévesztik az embereket, mi több olyanok is vannak, akik pénzért azt látják, amiért fizetnek. Most az államot kézbentartó pribékek mindent lefestettek nemzeti színűre, állandóan váltogatják a színszűrőket és ezzel a vibrálással piszkosul felidegelnek mindenkit.

Nos, ilyenféléket beszéltek az emberek, amíg vártuk a gázpalack cserés autót a községháza előtt vagy három órát, de aztán jött a kenyeres autó és mondta a sofőr, hogy arra aztán hiába várunk, mert a kátyúktól elszállt a futóműve, és ő látta mikor húzatták felfelé a trélerre, úgyhogy ma már biztos nem hoznak palackot.

Miattunk meg ne aggódjon kend. Mi már ott tartunk a kereszténydemokratikus átalakulásban, hogy a hungarocell és a petpalack füstjét a szervezetünk egyből az engedelmes és alázatos alattvaló kifejlődéséhez nélkülözhetetlen vitaminná és ásványi sókká alakítja. Így nem kell se 800 forintos almát, se 1700 forintos petrezselyem gyökeret vásárolni a dédinek, hanem azt a kis aprót, amit nyugdíj gyanánt kap a három gyerekkel dekorált 47 év munkaviszony után, viheti a pap bácsinak a perselybe. Mert az a két milliárd, amit a templomkert füvesítésére terveztek nem lesz elegendő, mert ennek az Istennek az idejében itt biztos, hogy fű nem terem.

Bütyökfalva, 2019. február 26.

Mirtill


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.