2019. február 28., csütörtök

TÉNYLEG CSAK IDEGENGYŰLÖLŐ KERETBEN LEHET POLITIZÁLNI MAGYARORSZÁGON?

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2019.02.28.



A Fidesz politikájának egyik sarokköve, hogy megteremti a mi és ők keretet. Mi, a fideszesek, és ők a hazaárulók; mi, a dolgozók és ők, a haszontalanok; mi, a tisztességes emberek és ők, a szegények; mi, a magyarok és ők, a mások. Ez a Fidesz politikájának egyik legfontosabb eleme, hogy különböző törésvonalak mentén osztja fel az embereket, és érdem csak annak jár, aki a belső körben marad.

Ha valaki szembe akar szállni a Fidesz politikájával, akkor ezt a megosztó keretet kell szétverni, és nem csak akkor, ha őt érinti, hanem minden egyes helyzetben. Ezen a kereten belül ugyanis nem lehet megverni a Fideszt, hiszen ő alakítja a törésvonalakat, és bármikor húz egy olyan vonalat, ami újra kettéosztja a társadalmat a neki kedvező terepen.

Persze valójában nem szétverni kell ezt a törésvonalat, hanem újakat kell felállítani, de az semmiképp nem segít a Fidesszel szembeni politizálásban, ha az állampárttal szembeni erők azzal próbálkoznak, hogy a Fidesz törésvonalai mentén politizáljanak, helybenhagyva így az általa megteremtett politikai kereteket. Mert akkor a választópolgárokat arra kondicionálják, hogy ezekben az ők és mi kérdésekben igaza van a Fidesznek.

Cikkem apropója az, hogy az idegengyűlölet kérdéskörében az ellenzéki pártok most rendre saját törésvonala mentén, saját ultranacionalista keretében akarják megverni a Fideszt.

A most befogadottak korábban nem jártak Magyarországon, nem beszélnek magyarul, és nem ismerik a magyar kultúrát, pontosan annyira magyarok, mint azok az ukránok, akik most sorra buknak le azzal, hogy csalással szereztek állampolgárságot

– mondja a venezuelai menekültek befogadása kapcsán Molnár Csaba, a DK alelnöke...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.