2019. február 1., péntek

VERSENYT FUTNAK, HOGY MELYIKÜK POFÁJÁN VASTAGABB A BŐR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.02.01.


Jó reggelt kívánok! Azoknak is, akiknek nem. Február első napja van, amely valamiért egybeesik az aktuális hét utolsó hétfőjével, de ezt valószínűleg nem tőlem tudták meg. A lényeg, hogy jönnek a kertek alatt, osonnak, lopakodnak a 15 fokok. Nem mondanám, hogy ez februárban annyira természetes jelenség – nem tudom, hogy az Ausztráliában tomboló kánikula, vagy az Egyesült Államok középnyugati régióit sújtó, halálos áldozatokkal járok -40 fokok (hallod, Robi?) mennyire természetesek -, de nyilván nem tegnap óta szélsőségesedik az időjárás ezen a szétbarmolt földgolyón. Még néhány elmebeteg globális felmelegedés tagadó Trump, Bolsonaro és hozzájuk hasonló kaliberű pojáca hatalomra kerül, és hamarabb mindmeghalunk, mint gondolnánk. Pedig már most is döglődünk. Mindenesetre legalább ilyen módon egyensúlyban van a NER-fertőben múló életünk, hiszen a magyar politika se nagyon lehetne már ennél szélsőségesebb és betegebb. Ja, dehogynem. Majd amikor Orbán Toroczkaival szövetségben kapaszkodik a hatalomba…

Szezonja van most néhány múló pillanatig a politikusok vagyonnyilatkozatosdijának nevezett kutyakomédiának, az én olvasatomban aligha van ennél ocsmányabb mutatvány – pedig dehogynincs -, ami magán viselné a NER büdös talpának lenyomatát. Nincs is annál szebb, mint amikor a világ legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszeréről lamentáló alakok az év egyetlen napján tömegesen beleokádnak az orcánkba és versenyt futnak, hogy melyikük pofáján vastagabb a bőr. Mert ugye a papír bármit is elbír, azzal nincs probléma. A még létező sajtó szorgalmasan, az éjt nappallá változtatva tanulmányozza a világszínvonalú cinizmus eme bizonyítékait, hogy február elsején reggel legyen mitől elsüllyedni szégyenünkben. Pedig kurvára nem nekünk kellene.

2019. február elsején az ország papíron legzsírosabb, milliárdos disznószerelőjének haverja (főállásban miniszterelnök), aki egész életében a közpénz körül sertepertélt, és szándékai szerint élete végéig a hatalomban pöffeszedve szeretné ezt megtenni, a szerénységtől, a puritánságtól és a plebejusságtól változatlanul nem lát kettőig. Az Orbán nevű ember mindössze alig 450 ezer forinttal tudta növelni a megtakarításait, a bankhiteléből fél év alatt 667 ezer forintot faragott le, ám a felcsúti és XII. kerületi ingatlanokon túl továbbra is teljesen vagyontalan: se autó, se ingóság, se értéktárgy, se értékpapír nincs a nevén. Szar ügy. Több mint kínos és kellemetlen, de ezt zabáljuk kétpofára minden évben, menetrendszerűen. Nincs ennek semmije, az utolsó névtelen szekértoljának is több van a számláján, mint ennek az elvetélt ultibajnoknak. Ha valaki szeretné egy helyen látni a harmadik kétharmad birtokában a fejére okádó politikus elvtársak vagyoni helyzetét, vagyis hogy kinek mi fért rá a pofájára vagyonnyilatkozat címszó alatt, az ITT fog csodát látni. Ja, és majd jön megint az obligát bezzeggyurscsányozás.

Tegnapelőtt elkerülte a figyelmemet, hogy a doktorminiszterelnöknek van egy neje is, aki beverekedte magát az MTI híreibe, midőn a Média a családért elnevezésű díj átadásán okoskodott imígyen:

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége arról beszélt, hogy botránnyal, szenzációval évezredek óta hatni lehet az emberekre, és a mai fogyasztói társadalomban az nyeri el könnyebben az emberek figyelmét, akinek az üzenete harsányabb és könnyebben értelmezhető. (…) Vannak azonban olyan újságírók és sajtóorgánumok, akik és amelyek olyasvalamit alkotnak és adnak, ami segít az embereknek embernek maradni, szépen és jól élni, olyan gondolatokat tárnak elénk, amelyek kapcsolódnak a családhoz és így az egész életünkhöz. (MTI)

Nincs is ennél szebb, nem igaz? Amikor a viszkető tenyerő uszítóbajnok, a világ életében az agresszióból, hergelésből és konfliktusgyártásból élő miniszterelnök neje az embernek megmaradásról szónokol úgy, hogy közben a szeme láttára vetkőzik ki egy ország magából és minden emberségéből. Mert a férjeurának kurvára hatalmon kell maradnia, ameddig él. Hát persze, hogy ő csak egy gyönge nő, akinek nincs beleszólása semmibe, nem szabad őt bántani. Nem is bántja senki, de ez a mélységes, mindent elborító cinizmus és romlottság akkor is felháborító, ha elfogadtuk és legnagyobb pechünkre megtanultunk azzal együtt élni, hogy a politika nem erkölcsi kategória, és bármi belefér. Én személyesen azért ezt kikérem magamnak, és minden jogot fenntartok arra, hogy egy mélységesen romlott alak egész pereputtyát annak tartsam, ami: egy romlott, erkölcsileg rövidgatyás, undorító, kártékony bagázsnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése