2019. március 27., szerda

A KORMÁNY KIÁLLÍTOTT EGY 300 MILLIÁRD FORINTOS, BIANKÓ CSEKKET

HVG ONLINE
Szerző: KOVÁCS GÁBOR
2019.03.26.


Olyan fejlesztésekre költi 2030-ig a Magyar Turisztikai Ügynökség az öt kiemelt turisztikai fejlesztési térségre kapott állami pénzt, amilyenekre csak akarja. Eddig 300 milliárd odaítéléséről döntött a kormány, de messze még 2030.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) gyakorlatilag szabad kezet kapott a kormánytól arra, hogy mihez kezd az öt kiemelt fejlesztési térséggel, illetve az ezekre a térségekre odaítélt magyar állami támogatásokkal – derül ki egy friss kormányhatározatból.

A határozatban azt írják, a 2017-2030 között a kormány döntéseivel biztosított forrásokat az MTÜ „szakmai álláspontja szerinti sorrendben és időrendben” költheti el, bármelyik térség „szakmailag indokolt” további fejlesztéseire, és egyes projekteket akár el is hagyhat. Sőt a kormány felhatalmazza az MTÜ-t, hogy a források „egyéb egyes turisztikai fejlesztések megvalósítása céljából kerüljenek felhasználásra” – vagyis az öt kiemelt térségre kapott pénzt tulajdonképpen arra költik, amire csak „szakmailag indokoltan” akarják.

Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnöknek kezelői megállapodás keretében kell felhatalmaznia az MTÜ-t arra, hogy a pénzeket „egyedi támogatói döntéssel” osztogathassa.

Az öt kiemelt turisztikai fejlesztési térségről öt kormányhatározat rendelkezik, a térségek:
- Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség,
- Sopron-Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség,
- Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség,
- Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tisza-tó kiemelt turisztikai fejlesztési térség,
- Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.