2019. március 8., péntek

A MAGYAR NEMZET CIKKE ORBÁN IGAZI ARCA, A "CSIGAVÉR" PÁVATÁNC

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.07.


"Az nem kérdés, hogy Orbán igazi arcát és identitását a Magyar Nemzet cikke fejezi ki, amely hiba nélkül leadta az illiberális fasiszta ideológia alaptéziseit. Ez Orbán igazi véleménye, de a “csigavér” arról szól, hogy nem adta fel, még meg kell tenni, amit lehet, mert neki politikai pályafutása legnagyobb bukását jelentené a Néppártból való kizárás. Ez jelentősen korlátozni a terveit, hogy a Néppártot saját képére formálja, többséget szerezzen, átvegye az irányítást és innen fasizálja Európát."

A zavar és a bizonytalanság jele, hogy Orbán mindkét lehetőségre felkészülve cikket íratott (engedélyezett) a Magyar Nemzetben a Néppártból való távozás lehetőségéről és szükségességéről. Ez szól a hívek táborának és a magyar belpolitikának. Majd megszólaltatta hivatalos formában Gulyást, aki a Néppártban való maradásról beszélt, a Magyar Nemzet cikkével kapcsolatban pedig ő maga “megértő” volt, de a nyugalomra és a higgadtságra intő “csigavér” szó annak a reményét fejezte ki, hogy mégis maradhat az európai politika centrumában, és nem kell távoznia a nyíltan szélsőjobboldali fasiszták közé, ahova való. Ez utóbbi megnyilvánulások a Néppárt vezetőinek, főleg a CDU-nak szóltak, akiknek gyomorforgató módon hízelegnek Orbán és emberei, hogy valahogy megússzák a Soros-Juncker plakátot.

Az Index hazugságaival szemben, amelyekkel Orbán szekerét tolja, mára egyértelműen kiderült, hogy Orbán a Néppártban akar maradni, neki egyáltalán nem mindegy, hogy kikerül vagy bent marad, és az sem igaz, hogy a Néppárt nem tud olyat lépni, amely Orbánnak rossz lenne. Ezek rendkívül kártékony hazugságok, amelyek Orbánt védelmezik, és a valósággal szemben a magyar közvéleményt félrevezetik. Nem is csak Gulyás, hanem Szájer és mások is elmondták, hogy Orbán mindent megtesz azért, hogy a Néppártban maradhasson. Elmegy a legvégsőkig, amit még megtehet, hogy illiberális fasiszta diktatúrájából ne kelljen ugyanakkor feladni semmit. Hajlandó leszedni a Juncker-plakátokat, lemondott a Timmermans-plakátokról, Gulyás előadta az orbitális hazugságot, hogy a CEU Budapesten maradt, véleményszabadság köntösébe bújva pedig megpróbálja elkenni a bocsánatkérést. Eközben pedig olyan mélyen benyalnak a CDU-nak, hogy azt rossz nézni, s ezzel párhuzamosan megírja a Magyar Nemzet, hogy mit gondolnak.

A CDU vezetőinek a Magyar Nemzet cikkét kell odaadni, hogy tudják, milyen ideológia vezeti Orbánt és mivel butítják az embereket. Ebből képet kaphatnak arról is, mit gondolnak valójában róluk, és mit gondol Orbán a “valódi kereszténydemokráciáról”. Ha nem akarjuk körmondatokban leírni, akkor azt két pontos kifejezéssel össze lehet foglalni: fasizmust és nácizmust. Ez nem “fasisztázás”, “nácizás”, hanem ez az. Külön írást is szentelünk majd annak, hogy elemezzük a Magyar Nemzetben előadott illiberális alapelveket és azok jelentését, de a CDU anélkül is felismerheti a keresztényfasiszta és kereszténynáci ideológiát, amelyben a “keresztény” kifejezésnek semmi köze a kereszténységhez, mindössze a lényeg leplezésére szolgál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.