2019. március 28., csütörtök

A NAGY O

168 ÓRA ONLINE
Szerző: NAGY N. PÉTER:
2019.03.28.


A kereszténység értékeit Európával szemben is védő Fideszt az evangéliumi értékvilág szerint kezelte az Európai Néppárt. Irgalmat tanúsított, reményről és a megbocsátás szándékáról adott bizonyságot. Egyben alkalmat adott rá, hogy elgondolkozzunk, mit értenek a nagy nemzetközi politikai szervezetek világában keresztény értékeken, pláne ezek védelmén a többiek ellen.

A Fidesz azzal bocsátkozott bele a végül 190–3 különbségű vereségével végződő tárgyalásba, hogy olyan kompromisszumot nem tud kötni, amely korlátozza a szabadságában és abban a politikában, amellyel elutasítja a bevándorlást. Illetve hogy a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon. Ezekből nem enged.

Nem is lett volna rá módja, mert a két alaptételt nem játszották el a nagy összejövetel alkalmával, ahogy korábban sem. Viszont Joseph Daulnak, az Európai Néppárt elnökének szavaival: nem köthetünk kompromisszumot a jogállamiság, a sajtószabadság, az akadémiai szabadság vagy a kisebbségi jogok kérdésköreiben, és az EU-ellenes retorika is elfogadhatatlan. Ezek voltak a témák, nem a bevándorlás vagy a kereszténység. Ahogy korábban a Tavares-, majd a Sargentini-jelentés is a Daul által említett körben marasztalta el súlyosan a magyar kormányt.

Európa számára tehát a képlet egyszerű. A Fidesz olyasmiről beszél, amiről ők nem, viszont nem szól hozzá ahhoz, ami miatt kérdőre vonják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.