2019. március 4., hétfő

A SOROSOZÁS ANTISZEMITIZMUS: A FIDESZ NÁCI PÁRT - EURÓPA ÚJ HITLERÉT ORBÁN VIKTORNAK HÍVJÁK...

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.03.04.



Nem lehet napirendre térni a németek megnyugtatására közölt vasárnapi Welt am Sonntag interjú felett, mert az egyrészt szokás szerint hazudozással van tele, másrészt nem megnyugtató, inkább idegesítő kijelentéseket tartalmaz. Orbán egyrészt azzal magyarázta a “migrációra”, valójában az idegengyűlöletre épített kampányt, hogy a 2015-ös menekültválság meg fog ismétlődni, de ennek semmi alapja nincs, és csupán arra mutat rá, hogy Orbán illiberális politikai céljai érdekében egy újabb menekültválság gerjesztésében és felkorbácsolásában érdekelt. Neki a “minél rosszabb, annál jobb” stratégia a lételeme, mint a világ valamennyi szélsőjobboldali pártja esetében.

Orbán abban is hazudott, hogy Jean-Claude Juncker megítélése “Keleten” (vagyis Magyarországon) rosszabb lenne, mert Magyarországon az emberek 90 százaléka azt sem tudja, kicsoda, aki pedig tudja, az boldogan emlegeti a nevét, mert legalább viccesen lediktátorozta és pofon verte Orbánt. Juncker egyébként egy joviális, kedves ember benyomását kelti, és az is. Ugyanakkor a Soros-Juncker plakát és a rajta levő szöveg nem elsősorban Junckerről szól, bár kétségtelenül negatívan mutatja be, mint aki Soros “ügynöke”. A plakát az egész Európai Uniót, mint “Brüsszelt” támadja, hazudik róla, és Junckeren keresztül az Európai Néppártba rúg bele: ezt sem véletlenül teszi, hanem a Néppártban tervezett illiberális fordulat és hatalomátvétel reményében. Ezt jelenti, amit Orbán mondott, hogy “Juncker a múlt”. Mert szerinte ő a jövő.

De az egész interjú legaljasabb hazugsága a sorosozással kapcsolatos, mert amikor a német lap azzal szembesíti Orbánt, hogy a sorosozó kampánynak antiszemita éle van, akkor Orbán azt válaszolta: “csak azért mondja ezt, mert maga német”. Ezzel sikerült a németeket mindját leantiszemitázni, miközben a németek szembenéztek a náci múlttal és nagyon éles határvonalat húztak, szemben Magyarországgal. De Orbán ennek ellenére az interjú folytatásában azt hazudta, hogy “Magyarországon senkit sem emlékeztetnek ezek a képek antiszemitizmusra”. Ekkora orbitális hazugságot magyar politikus még nem mondott. A Soros-kampány mögött nem Soros személye az érdekes, mert ha Soros György szlovén vagy dán lenne, nem lehetne erre a szerepre használni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.