2019. március 27., szerda

AKI A FIDESZRE VOKSOL, EURÓPA ELLEN SZAVAZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2019.03.27.


Magyarországon egyetlen szélsőjobboldali, EU-ellenes párt maradt/van: a Fidesz. Noha lehetne értelmes vitát folytatni olyan kérdésekről, mint a föderatív Európa kontra nemzetek Európája, az állampárt tudatosan rombolja ennek minden lehetőségét.

Az EU jövőjének valódi, meghatározó kérdése: nagyobb föderativitás vagy a jelenleginél is lazább államszövetség irányába mozduljon el az Unió? A kérdés valódi, amiről érdemes lenne valódi vitát folytatni. Erre azonban Magyarországon az állampárt nem ad teret, amikor mindent igyekszik saját, végtelenül ostoba, két bites narratívájába erőltetni, hazaffy – migráncssimogató (nem létező) dimenzióba szorítani a világot. Ha pedig már ezt is túl bonyolultnak érzik, egyszerűen Birodalomról kezdenek beszélni – márpedig azt minden gyerek tudja – ha máshonnan nem, hát a Star Wars-ból -, hogy a Birodalom, az rossz.

Érdemes lenne például megtudni, mit is rejt valójában a Fidesz a nemzetek Európája szlogenje. Ugyanis jelen pillanatban ez úgy fordítható le: adjatok pénzt és kussoljatok! Mert a pénz, az nekünk jár!

Noha szuverenitásról, állami önrendelkezésről beszélnek, valójában csak a tolvajaikat féltik például a közös európai ügyészségtől. Lehet takarózni azzal, mennyire sérülne az ezer éves magyar államiság, ha egy uniós szervezet kezdené megkaparni az Uniótól ide áramló eurómilliárdok sorsát. Annyira félnek ettől, hogy még a royalvej, Tiborcz tízmilliárdos kistafírungozását is inkább velünk fizettették meg, csak nehogy belenézhessen a számlákba bárki, akit nem a NER etet tenyérből.

A tolvajlás nemzeti hatáskörben tartásán túl azonban semmiféle indokot nem hallottunk mindeddig az állampárttól a föderatívabb Unióval szemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.