2019. március 27., szerda

AZ ELVETEMÜLÉS SÖTÉT BUGYRAI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.03.27.


Megkésett szerettel üdvözlöm a kedves olvasókat! Akinek nincs kedve semmihez, az is vegye nyugodtan magára szívből jövő jókívánságaimat! Megint hétfő van, már a harmadik ezen a héten, nem pihenünk ma sem. Közben elhárítottuk a (nemzet)biztonsági üzemzavart, amiért elnézést kérünk, nem ígérhetjük, hogy többé nem fog előfordulni, de azon leszünk minden erőnkkel.

Szóval nem pihenhetünk, hiszen Matolcsy Rómeó is hat ember helyett dolgozik, el is szállt a forint a picsába. Vagy hogy is mondjam csak: unortodoxul bezuhant, de az végül is jó, ha a megfelelő irányból nézzük. Vagy legalábbis várható volt. Nem hiszem, hogy az egynapos jegybanki betétek utáni kamat emelése bármit is mondana a rezsicsökkentés nyelvét beszélő lelkes szurkolóknak, de a lényeg az, hogy 2011 óta ilyesmire nem volt példa, már kellett, mint egy falat kenyér. Jön az új monetáris irány, Matolcsy laza szigorításnak nevezte el. Az alapkamatot békén hagyta egyelőre, július elsejétől pedig 300 milliárd forintos keretösszeggel kötvényvásárlási programot indítanak, mert ugyanis a vállalati kötvényállomány Magyarországon töredéke a régiós vagy a nyugat-európai országokénak. Ezek szerint bár az adóparadicsom-státusz tekintetében az élvonalhoz tartozunk, ebben is rosszabbul teljesítünk. A lényeg az, hogy Matolcsy ügyködése így is egy abszolút sikertörténet (aki a számokra kíváncsi, az kattintson a második hivatkozásra), eddig élénkültünk, most óvatosan normalizálódunk, ezért a cél az árstabilitás elérése és fenntartása. Más szavakkal: az MNB igyekszik 3 százalék körüli szinten tartani az inflációt. Ez pedig azért lesz jó, mert növeli a vásárlóerőt, különösen úgy, hogy ugyan lassuló ütemben, de folytatódik a bérek emelkedése. Az újonnan hitelt felvevők, illetve a már meglévő hiteleiket törlesztők számára egyaránt érdemes lesz ennek fényében a fix kamatozású konstrukciókat igénybe venni, illetve arra váltani. Egyébként tényleg, őszintén nem bánnám, ha kiderülne, hogy a számfóbiás, csörgősipkás harácsoló félisten néha tudja, hogy mit tesz, és értelmes dolgokat is cselekszik. Beérem a kicsivel is.

Nem mindenki van így ezzel. Például a PestiSrácok nevű veszélyes hulladékanyag magát újságírónak tartó figurái nem érték be a kicsivel. Ilyen rosszízű moslékot régóta fogyasztottam, mint a hvg.hu birtokába került nyomozati anyagokból felbugyogó mizéria. Bizonyos Füssy Angéla a főszereplője a fojtogatóan hányingerkeltő sztorinak, őkelme nem először, de ezúttal egészen súlyosan telibehányta a sajtóetikát. Egészen konkrétan odáig fajult a szervilis lihegésben, hogy kiadta az ügyészségnek a neki súgó (MSZP-s) informátort, hátha Polték elmeszelik Czeglédy Csabát, vagyis hátha az ő ilyetén beavatkozásának és közbenjárásának köszönhetően eredményesebb lesz a nyomozás. Az tényleg a sci-fi kategóriája, hogy ez a derék asszonyság véresen komolyan gondolta, ő alakítani képes egy büntetőeljárást, miközben kétpofára méltatlankodott azon, hogy milyen kevés a „politikai szál” a büntetőügyben, pedig igazán lehetne több is benne. Az erkölcsi árvízkárosult, akit eddig sem lehetett még a legnagyobb jóindulattal sem újságírónak nevezni, frankón arra vetemedett, hogy a Polt Péternek címzett vaskos dokumentumban részletesen felvázolta saját, az eljárásban betöltött megkerülhetetlenül „jelentős szerepét”. Szerintem egészen elépesztő, hogy ezek a népségek az elvetemülés milyen sötét bugyraiban vergődnek, tényleg érdemes elolvasni Füssy nevűnek az informátorral folytatott levelezését, a NER minden gátlástalan aljassága benne van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.