2019. március 29., péntek

BUSÁS HASZNOT HOZNAK AZ ÁLLAMTÓL MEGSZERZETT ÉRTÉKES BUDAPESTI INGATLANOK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.03.29.


Értékes rózsadombi és Andrássy úti ingatlanokat szerzett meg jó áron a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től egy üzleti kör, amelynek Vajna Tímeáig és fideszes politikusokig terjed az üzleti kapcsolatrendszere. Az MNV részéről érdeklődésünkre azt hangsúlyozták, hogy árverés eredményeként, licitálás útján, a legmagasabb vételi ajánlatot benyújtó árverezővel kötötték meg a szerződést mindkét esetben.

Mára igencsak magasra szöktek az ingatlanárak, és aki Budapest egyik legdrágább részén, a Rózsadombon szeretne lakást vásárolni, annak a négyzetméterenkénti 1,6 millió forintos árral is számolnia kell. Persze ebben az árban már benne van a minőség, és esetleg a panoráma is. A jelenleg elérhető hirdetések között akad például új építésű, négylakásos ház, amely egyben vagy lakrészenként is eladó. Ha egyben vinné valaki a 927 négyzetméter alapterületű épületet, azért közel 1,5 milliárd forintot kellene kifizetnie. Mindezért cserében a tulajdonos nagy élettereket, hatalmas üvegfelületeket és rengeteg napfényt kap.

Aki ennél is nagyobb luxusra vágyik a főváros központi, de csendes részén, kezdhet gyűjtögetni: a Szemlőhegy utcában ugyanis már hirdetik egy új építésű társasház hét lakását potom 2 millió forint per négyzetméteres áron.

A tulajdoni lap tanúsága szerint az egykori Országos Mérésügyi Hivatalnak helyet adó épületet a hozzá tartozó 1 447 négyzetméteres telekkel három éve adta el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) a Lead In Plan Kft.-nek. Hogy megtudjuk, mennyiért jutott a Lead In Plan az értékes ingatlanhoz, az Átlátszó közérdekű adatigénylést nyújtott be a vagyonkezelőhöz.

A megkapott tájékoztatásból, illetve szerződésből a következők derültek ki: Az MNV azért vált meg az ingatlantól, hogy a központi költségvetés bevételeit növelje. A később lebontásra ítélt villát a telekkel együtt a vagyonkezelő Elektronikus Aukciós Rendszerén keresztül 220,9 millió forintért hirdették meg, és az ingatlant végül 210 millió forintért vette meg a Lead In Plan Kft...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.