2019. március 31., vasárnap

ČAPUTOVÁ: ÍGÉREM, ÖNÖKKEL LESZEK

ÚJ SZÓ
Szerző: IBOS EMESE
2019.03.31.


POZSONY | Zuzana Čaputová választási győzelmét a Szlovákiában élő kisebbségek nyelvén, köztük magyarul is megköszönte, hangsúlyozta, mindenki elnöke szeretne lenni. Az egyértelmű győztes azután lépett a nyilvánosság elé, miután vetélytársa, Maroš Šefčovič elismerte vereségét.

Nagy alázattal fogadom ezt a döntést. Tudatosítom, hogy óriási felelősséggel jár. Köszönöm önöknek, hogy velem voltak, és én ígérem, hogy önökkel leszek. Köszönöm a támogatást, amit a kampány során tapasztaltam. Azokkal leszek, akik rám voksoltak, de azokkal is, akik bizalmát egyelőre nem sikerült elnyernem. Mandátumom alatt arra fogok törekedni, hogy elnyerjem azt” – ezek voltak Zuzana Čaputová első szavai, miután egyértelművé vált, hogy ő lesz Szlovákia új államfője.

„Örömmel tölt el a választás eredménye, s tudom, holnap számos interpretációját olvassuk majd el. Ugyanakkor szeretném elmondani, hogy nemcsak a győzelemnek örülök, hanem annak is, ahogyan lezajlott a választás. Sokan kétségbe vontuk, nem hittük el, hogy saját politikai véleményünkkel is harcba lehet szállni, hogy nem kell a populizmus vonatára felszállni, hogy lehet igazat mondani, hogy agresszív szótár és övön aluli ütések nélkül is fel lehet kelteni az emberek figyelmét és érdeklődését” – hangsúlyozta Čaputová azzal, hogy ezt a fordulatot jelezte már a megyei választás, majd megerősítette az önkormányzati, most pedig az államfőválasztás. A leendő államfő hisz abban, hogy ez a trend folytatódik az EP-választás során, mert Szlovákia változást követel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.