2019. március 25., hétfő

EGYSZER RÁSZAKAD ORBÁNRA A KOSSUTH RÁDIÓ PLAFONJA

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2019.03.25.


Istenem, Istenem. Azt még értem, hogy a néppárti megaláztatás után szükségük van egy kis muszklimutogatásra. De könyörgöm, miért muszáj ehhez sorozatban füllenteni is, komolyan veszélyeztetve ezzel a közrádió plafonjának statikai állapotát?

A miniszterelnök a Vasárnapi újság c.rádióműsorban Junckerék nevét ugyan már nem meri említeni, de úgy általában "Brüsszelnek", ahogy múltkor a "Birodalomnak", nagy bátran nekiront. Kiderül, hogy "Brüsszel" mindig is rosszat akart a magyaroknak:

1, Megszorításokat akart 2010-ben ránk erőltetni, de a jóságos kormány juszt sem! Na most ehhez képest 2011-12-ben az Orbán-kormány saját akaratából 1700-1800 milliárd forintnyi megszorítás-csomagot vezetett be. Pénzt vontak el az egészségügyből, a felsőoktatásból, belenyúltak a gyógyszerkasszába, eltüntették a magánnyugdíjpénztári befizetéseket, befagyasztották ill. csökkentették a szociális segélyeket és a közmunkásbért, felemelték az ÁFÁ-t, megszüntették a minimálbér adómentességét.

Igaz, ebből 500 milliárdot annak a lyuknak a betömésére fordítottak, amit az egykulcsos SZJA-ból és egyéb, nem a szegénynek szóló kedvezményekből maguk produkáltak.

2.Brüsszel magas rezsit akart, de a jó kormány bezzeg rezsit csökkentett. Ajaj. 2013-ban speciel nem az európai, hanem a magyar bíróság döntött úgy, hogy bizonyos költségek (pl. a rájuk rótt különadó) elszámolását nem lehet a cégektől megtagadni. A rezsi-politika később tényleg Európai Bíróság elé is került, de az nem a rezsicsökkentést akarta eltörölni, hanem például azt a mechanizmust, amelynek jóvoltából a MET nevű kormányközeli gázkereskedő cég 10 milliárd ft közpénzt síbolhatott el...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.