2019. március 18., hétfő

FIDESZES BAKSIS SZÉPKORÚ VÁLASZTÓKNAK – EZ LETT A SALKAHÁZI PROGRAMBÓL MISKOLCON

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: PUSZTAI LÁSZLÓ
2019.03.18.


Öt év alatt kétmilliárd forintot költött nyugdíjasai jóltartására Miskolc önkormányzata – derült ki az Átlátszó közadatigénylésére adott válaszból. Csakhogy ami dicséretes jótékonykodásnak tűnhet elsőre, a városban élvén sokkal inkább fideszes választási osztogatásnak tűnik.

A magyar mulatós „szakma”, köztük Sláger Tibó, Fásy Ádám és Fásy Zsüliett szinte hazajár Miskolcra fellépni az évente többször is megrendezésre kerülő Batyus bál, Főzőverseny, Zenés Randevú és más neveken futó programokra, melyek főleg a választások környékén szaporodnak el. Ezekre a rendezvényekre a miskolci lakosság jelentős részét kitevő nyugdíjasokat várják. Emellett vannak egyéb programok is, úgymint ingyen kisvonatozás, mozi és színház, karácsonyi ünnepség, Országház-látogatás, és újabban vízi torna és természetjárás.

Hogy kinek a fejéből pattant ki a szikra, ma már senki nem emlékszik, de az biztos, hogy olyan csodafegyver került a fideszes városvezetés kezébe, amellyel nehezen lehet versenyre kelniük az ellenzéki pártoknak. Hiszen a 150 ezres városban élő 36 ezer nyugdíjas kézben tartása az utóbbi évek választásait elnézve behozhatatlan előnyökkel jár.

Az ötlet kitalálói gondoltak a kevésbé aktív nyugdíjasokra is, mint minden idős miskolcinak, nekik is jár évente 10 ezer forint, ha a havi nyugdíjuk nem éri el a 285 ezer forintot. Ehhez mindössze egy űrlapot kell kitölteni, ami egy valóságos választási “svájci bicska”. A 10 ezer forint fejében az igénylő a Salkaházi Sára Miskolc Program résztvevőjeként hozzájárul, hogy Miskolc polgármestere a személyes adatait kezelje, jelentsen ez bármit is. A hozzájárulási nyilatkozatban meg kell adni a társadalombiztosítási azonosító jelet, a bankszámlaszámot (ha banki átutalással kéri az összeg kifizetését), a mobilszámot és a vezetékes telefonszámot, sőt az email-címet is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.