2019. március 17., vasárnap

GYEREKEI NEVÉRE ÍRATTA A BIRTOKOT KOCSIS ISTVÁN VOLT MVM-VEZÉR, ÍGY FENYEGETŐZIK EGY VÍZIKÖZMŰ-TÁRSULATI VEZETŐ

ÁTLÁTSZÓ / HETI MUTYIMONDÓ
Szerző: ÁTLÁTSZÓ
2019.03.16.



Milliárdos birtok Leányfalun, spanyol ingatlancég – ezeket is találtuk, amikor Kocsis István volt MVM-vezérhez köthető javaknak próbáltunk a nyomára bukkanni. A végrehajtóknak ezzel együtt nem lesz könnyű dolguk, a vagyon zöme a gyerekek nevén van. Márpedig Kocsist nemrégiben másodfokon, nem jogerősen öt év börtönre ítélte és társaival együtt mintegy kétmilliárd forint visszafizetésére kötelezte a Pécsi Ítélőtábla az általa vezetett MVM-től obskúrus offshore cégek közbeiktatásával meglovasított euró-tízmilliók hűtlen kezeléséért. A héten egy rejtett kamerás videót is közzétettünk, amiben az Üllői Sportliget Lakópark Víziközmű-társulat elnöke fenyegeti az egyik érintett lakót meglehetősen durva szavakkal.

Nehéz ügy lesz visszafizettetni Kocsisékkal az MVM milliárdos „alkotmányos költségét”

Milliárdos értékű leányfalusi birtokon él Kocsis István rezsim- és ágazat-független állami iparvállalat-vezető. A birtokra egy ibizai ingatlanvállalkozás magyarországi képviselete is be van jegyezve, de az ingatlant eleve az akkor tizenéves gyerekei nevére vásárolták egy szakszervezettől. Mindez nehezítheti a végrehajtók dolgát, Kocsist ugyanis nemrégiben másodfokon, nem jogerősen öt év börtönre ítélte és társaival együtt mintegy kétmilliárd forint visszafizetésére kötelezte a Pécsi Ítélőtábla az általa vezetett MVM-től obskúrus offshore cégek közbeiktatásával meglovasított euró-tízmilliók hűtlen kezeléséért. Felesége és tanácsadója is bűnös az ítélet szerint.


Így fenyegetőzött egy víziközmű-társulat vezetője, amikor számon kérték rajta a törvényes működést

Jogerős bírósági ítélet szerint az Üllői Sportliget Lakópark Víziközmű-társulat nem az arra kötelezettektől akarta behajtani az 1,3 millió forintos társulati hozzájárulás díját, illetve a beszedett pénzekből nem csak a víz- és csatornahálózatot kiépítését akarta finanszírozni, hanem a teljes közművesítést és az útépítést is. Amikor ezt az egyik érintett lakó kifogásolta, durván megfenyegették. Olvasónk rejtett kamerával rögzítette a történteket.

Blogot indítunk a strasbourgi bíróság ítéleteiről

Új blogot indítottunk, ahol a a strasbourgi bíróság döntéseit foglaljuk össze röviden és érthetően. Azt gondoljuk, hogy a nyolcszázmillió ember jogai felett őrködő Bíróság döntései elsősorban erre a nyolcszázmillió emberre tartoznak – nem csak a szűk jogásztársadalomra. Az ezen a blogon összefoglalt döntések sokszor lesznek izgalmasak és elgondolkodtatóak. A Bíróság előtt a kontinens legjobb jogászai képviselik a legsúlyosabb jogsértések elszenvedőit, és a bíróságnak a legnehezebb erkölcsi és etikai kérdéseket kell megoldani.
  A héten emellett:
  bottal ütöttük a világhálóról lekapcsolt hírportálok digitális nyomát,
  Polt Péterig húztuk a szálakat a lerombolt balatonfüredi Bárzay-villát gyászolva,
  interaktív ábrán tettük láthatóvá az elmúlt évek állami kitüntetettjeinek sokszínűségét és hasonlóságait,
újabb orosz pénzmosodát mutattunk be az OCCRP cikkét ismertetve,
  szülésre ítélt argentin kislányok megrázó történetét ismertettük bemutatva, miért tüntettek tömegével a nők Buenos Airesben nőnapon.
  További cikkeink:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.