2019. március 24., vasárnap

HAZUDSZ, KISAPÁM!

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.03.24.


Én is tudom, te is tudod. Nem adom meg a tiszteletet a nagy „T”-vel, meg a további névmásoknál sem – mert neked nem jár.

Nem is jó az első mondat – mert már régen a tengerbe vagy a Dunába öltem voltam magam, ha bármilyen családi vagy egyéb kapcsolat lenne közöttünk. De, szerencsére a kisapám szó sok mindent jelent. Sem haver, sem tisztelt akárki – egyik sem vagy.

Néhányan tudjuk, hogy sok éve hazudsz. Folyamatosan, szinte mindenben. Arra építetted birodalomnak vélt kis kakasdombodat, hogy lesznek, akik bedőlnek és elhiszik amit szónokolsz. Családtagok vesztek össze egymással – kezdetnek, sok évvel ezelőtt – amikor arról beszélgettek, rád kell-e szavazni vagy sem.

Minimum ketté osztottál egy országot. Igaz csak egy picike országot, ahonnan abból a kevés népségből is jó pár százezer ember elmenekült külföldre, hogy ne kelljen éhen halnia, vagy munka nélkül maradnia, bár beígértél anno egymillió új munkahelyet. Ja, a haveroknak lett is pár száz – meló is, millió forint is.

Évek óta hallgatjuk, hogy te vagy a megmentő – lassan megváltó, akinek már kijár a koronás fotel. Először csak kicsiny népedet, majd a határon túli magyaroknak az anyaországot, ma már egész Európát szeretnéd megvédeni, vagyis erről prédikálsz. Úgy látom, nemigen kérnek ebből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.