2019. március 10., vasárnap

HETEK ÓTA KOTLIK HADHÁZY KÉRDÉSEIN A KÖZMÉDIA VEZÉRE, A KÉPVISELŐ JOGI ÚTRA TERELNÉ A DOLGOT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2019.03.09.


Egy hónapja sunnyog a köztévé vezérigazgatója, akit Hadházy Ákos kérdezett írásban az MTVA botránycégéről, az Új Média és Teletext Kft.-ről. A független országgyűlési képviselő megunta a várakozást és jogi eszközökkel tervezi kikényszeríteni a választ.

“Miért távozott az Új média és Teletex Kft.-ben viselt felgyelő-bizottsági tagságából? Összefüggésben áll-e ez az Állami Számvevőszék jelentésével, illetve a kft. végelszámolással történő megszűntetésével? Felügyelőbizottsági tagként milyen juttatásban részesült és ki állapította meg annak összegét? Tudomása szerint mi az oka a kft. megszűnésének? Mi volt a célja a társaság létezésének? Mi indokolta a kft. évi egymilliárd körüli kiadásait? Milyen bevételei voltak a cégnek? Tudta-e, hogy a kft. megbízásárból és forrásaiból szerkesztett ridikul.hu honlap folyamatosan plagizálja a cikkeket?”

Egészen pontosan ezeket kérdezte Papp Dánieltől, az MTVA vezérigazgatójától Hadházy Ákos. Írásban, mert korábban Papp nyomatékosan erre kérte. A levelet személyesen és átvételi igazolást kérve adta le a köztévé székházában – így a posta ördöge nem okolható, hogy nem kapott választ.

Mindennek csütörtökön volt egy hónapja.

Az Új Média és Teletext akkor került a hírekbe először, amikor a Direkt36 kiderítette: a társaság 120 millió forintért vett meg 110 olyan domain-nevet és weboldalt, amelyek között sem technikailag, sem tartalmilag nincs nagy különbség, viszont az eladó Várhegyi Attilához kötődött. A rendőrség egy ideig nyomozott, majd megszüntette az eljárást bűncselekmény hiányában. Később a 24 írta, hogy cégjegyzéstől eltiltott személyt is foglalkoztatnak a felügyelőbizottságban.

A botránytörténet december elején tetőzött, amikor kiderült: az Állami Számvevőszék elmeszelte a céget 2013-2016-os szabályozási és elszámolási hiányosságok miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.