2019. március 20., szerda

KETYEG AZ ÓRA AZ ESZKÖZKEZELŐSÖKNEK - OKTÓBERBEN ISMÉT VÁLTOZIK A SZABÁLYOZÁS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: AZ ÉN PÉNZEM
2019.03.20.


Ennek a hónapnak a végéig minden eszközkezelős lakásban élő megkapja azt a szerződést, amivel mindenképpen foglalkoznia kell. Ahogy átvették az iratot, 60 napjuk van a döntésig. Az Azénpénzem.hu tapasztalatai szerint sokan meglehetősen tanácstalanok. Összeszedtünk minden részletet.

Miközben mindenki arra számított, hogy a kormány bővíti a Nemzeti Eszközkezelő (NET) programját, 2018-ban gyakorlatilag lehúzták a rolót ennél a szervezetnél. Tavaly november 21-étől már egyetlen új rászorult sem élhet a bajba jutott hitelesek megsegítésére létrehozott lehetőséggel. A bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők viszont kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosokká válhatnak.

Sokan már kézhez vették, de ennek a hónapnak a végéig minden eszközkezelős lakásban élő megkapja azt a szerződést, amiben a lehetőségekről tájékoztatják. Minden iratban pontosan taglalják, milyen esetekben ki mennyiért juthat hozzá ahhoz a lakáshoz, amelyben él. A felkínált opciók közül azonban csak egyet lehet választani – ráadásul a bérlőtársak teljes egyetértésével. Fontos tudatában lenni annak, hogy ha nem sikerül a családban egyezségre jutni, akkor csak a bérleti jogviszony fenntartása lehetséges. Azt viszont bármelyik bérlő egyedül is elérheti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.