2019. március 29., péntek

KÜLÜGY: A MIGRÁCIÓ KERÜLENDŐ - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ / REGGELI GYORS
Szerző: Klubrádió / CSERNYÁNSZKY JUDIT
2019.03.29.


Senki ne mondhassa meg Magyarországnak, mit kellene tennie. A magyarok kedvelik a „diktátorukat”. A Fidesz csupán számításból úszta meg a kizárást. Nemzetközi lapszemle.

Magyar Levente külügyi államtitkár az amerikai konzervatívok népszerű lapjának, a TownHallnak adott interjút, ahol a magyar kormány migrációs politikáját fényezték. Magyartól idéznék: a migráció se nem pozitív, se nem kívánatos, egyszerűen kerülendő. Ellenben a Marokkónak nyújtott 30 millió dolláros segélyen kívül más afrikai és közel-keleti országokat is bevon majd a programba Magyarország. Elmondta, hogy a migrációs politika miatt, pontosabban a kvóta rendszer bevezetése miatt került összetűzésbe a kormány az Európai Unióval, de bármi történjék, ahhoz mindenáron ragaszkodni fognak, hogy senki ne mondhassa meg Magyarországnak, mit kellene tennie.

A kormány aggódik Európáért

A kormány keresi hasonlóan gondolkodó szövetségeseit, amelyek közül legerősebbnek a Visegrádi 4-ek csoportja bizonyult. Külön hangsúlyozta, hogy ezt épp Európa jövője érdekében teszik, mert nagyon aggódnak érte. S ez a májusi uniós választásokon el is fog dőlni, mert egyértelmű, hogy a migráció és az integráció lesz az uniós kampány központi témája. Szólt a jeruzsálemi kereskedelmi képviselet megnyitásáról is, amely azt is jelenti, hazánk a 3. ország, amely követi Trump politikáját. A magyar-amerikai kapcsolatokról szólva örömmel nyugtázta, hogy a Fehér Ház irányt váltott, aminek gyümölcsöző és produktív politikai párbeszéd lett az eredménye, így sikerült nem csak helyreállítani, de meg is erősíteni a két ország viszonyrendszerét – nyilatkozta Magyar Levente államtitkár a Town Hall újságírójának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.