2019. március 13., szerda

NEM BÍRNAK AZ ANGOL BREXITTEL - A MEGOLDÁS LONDONBAN VAN, DE MÉG KERESIK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.03.13.


Nem könnyű követni a britek szappanoperáját az uniós kilépésük (brexit) ügyében, de mi most összefoglaltuk, milyen elemekből áll az a csapda, amibe belavírozták magukat. Az angol parlament teljesen megosztott, az uniós vezetők mossák kezüket.

Ismételten leszavazta a brit parlament alsóháza a Nagy-Britannia kiválásáról az EU-val kötött megállapodást. Theresa Maynek minden erőfeszítése ellenére sem sikerült kirángatnia Nagy-Britanniát a zsákutcából, amibe a két évvel ezelőtti népszavazás, majd a távozás menetrendjéről kötött megállapodás év eleji leszavazása sodorta. Hiába kért, ígért, ijesztgetett a miniszterelnök, hiába születtek a katasztrófa-forgatókönyvek, jelentették be nagybankok és multicégek, hogy a megállapodás elmaradása esetén távoznak Angliából, hiába jelent meg tanulmányok sora elemzőcégektől, a Bank of Englandtől, cikkek publicistáktól a fenyegető recesszióról, zűrzavarról a határállomásokon, áruhiányról, gyárak nyersanyag- és alkatrészhiány miatt leállásáról.

A kormányzatnak csak némileg sikerült jobb eredményt elérnie, mint januárban. 242 igen állt szemben 391 nemmel, ezzel – mint a Guardian megjegyezte - a demokratikus Anglia történetének negyedik legnagyobb kormányzati vereségét sikerült bekönyvelnie (a legnagyobb a januári volt.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.